szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A felhasználó egészségi állapotát és a szervezet különböző funkcióit is elemző intelligens mérleget mutatott be a Huawei. Az AH100 okosmérleg az egyszerű súlymérés mellett a testzsírszázalékot és a szervezet proteintartalmát is becsüli, valamint lehetőségeihez mérten szemmel tartja a vízháztartást is.

A gyártó közleménye szerint az AH100 modell segítségével folyamatosan nyomon követhetők az egészség- és fitneszadatok. A Huawei Body Fat Scaler alkalmazással a felhasználó okostelefonja – és Bluetooth-kapcsolat – segítségével teljes képet kaphat teste aktuális állapotáról. Az alkalmazás magyar nyelven is elérhető. A Huawei Health alkalmazás beállításainak köszönhetően az eszköz naplózza többek között a testzsírszázalék, az izomtömeg-mennyiség, a proteintartalom és a csontok ásványianyag-tartalmának értékeit, sőt még a BMI (testtömeg index) változását is.

A Huawei szerint az okosmérleg az úgynevezett bioelektromos impedancia-elemzés (BIA) segítségével vizsgálja a test összetételét, vagyis hogy megfelelő mértékű-e a szervezet izom-víz-zsír aránya. Segítségével megállapítható többek között az anyagcsere sebessége és a szervezet mélyebb rétegeiben található zsigeri zsírtartalom szintje, ígéri a gyártó.

©

Az AH100 okosmérleg időrendben tárolja az egészségügyi adatokat és képes 10 különböző felhasználói csoportot is azonosítani, ha offline állapotban használják. A Huawei okosmérleg az összes adatot saját belső memóriáján tárolja az áramkimaradás miatti adatvesztés megelőzése érdekében.

A gyártó az okosmérleget könnyű, nagy szilárdságú edzett üvegtesttel, átlátszó ITO-bevonattal és nagy fényerejű fehér LED-kijelzővel szerelte fel. Használata egyszerű, már 2 kg-os súly esetén is működésbe lép és aktiválja a Bluetooth-kapcsolatot. Az adatok rögzítése és az elemzés befejezése után 10 perccel az eszköz automatikusan hibernálja magát.

A mérleg Android 4.4/iOS 8.0 vagy újabb operációs rendszert futtató, Bluetooth 4.0 vagy újabb technológiát támogató okostelefonokkal kompatibilis. Az AH100 december elején kerül a hazai boltok polcaira, 13 ezer forintos áron.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!