szerző:
Papós Tamás
Tetszett a cikk?

A Facebook kezdeteinél is feltűnő, a közösségi oldalról készült filmben is fontos szerepet kapó Winklevoss fivérek dollármilliárdosok lettek abból, hogy a Mark Zuckerbergtől kapott pénz egy részét okosan fektették be. A Bitcoinban látták meg a fantáziát, és ők az elsők, akik elérték ezt az álomhatárt.

A Facebookról szóló film (“A közösségi háló”) főszereplői voltak a Winklevoss testvérek, Cameron és Tyler ugyanis a Harvard diákjainak szóló közösségi oldalas ötletükkel – amelybe beavatták Mark Zuckerberget is – komoly szerepük volt a Facebook létrejöttében. Így már ismerősek lehetnek.

Persze ők csak színészek (helyesebben csak egy: Armie Hammer alakította az ikerpár mindkét tagját), az alábbi képen láthatók az igazi Winklevoss fivérek – akik 2008-ban az olimpián szerepeltek evezősökként.

A sport mellett a befektetésekben is élen jártak, hiszen Mark Zuckerbergtől komoly kártérítést tettek zsebre – egész pontosan 65 millió dollárt. Ebből 11 millió dollárt 2013-ban fektettek egyetlen, akkor még alig ismert digitális valutába. Ez a kriptopénz nem más volt, mint a Bitcoin, ami akkoriban még csak 120 dollárt ért.

Ma már több mint 10 ezer dollár 1 Bitcoin értéke, sőt, a napokban egyszer a 11 ezer dollárt is átlépte az értéke. Mindez azt jelenti, hogy a legkomolyabb korai befektetők, vagyis a Winklevoss testvérek ezzel a döntésükkel a Bitcoin első dollármilliárdosai lettek – írja a Telegraph. Az ikrek egyetlen Bitcoint sem vettek ki a befektetésükből, türelmük pedig mesés gazdagságot teremtett.

Alig néhány olyan korai befektető van, aki még évekkel ezelőtt dollármilliókat tett fel a kriptovalutára, az egyik nem más, mint a Bitcoin titokzatos feltalálója, Satoshi Nakamoto – nemrég határozottan állították, hogy a fedőnév mögött Elon Musk áll.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balogh Csaba Tech

Blockchain – Egy szó, amelyet jobb, ha megismer, mert átalakíthatja az életét

A mesés haszon mellett bármelyik pillanatban hasonló mértékű bukás is benne van a Bitcoinban, az Ethereumban és más kriptopénzekben. Ezzel együtt jelenleg sokan csak a gyors meggazdagodás lehetőségét látják benne – azok közül is, akik egyáltalán nem értik, hogyan is működik egy ilyen, elektronikus pénz. A háttérben a blockchain technológia van, amely idővel a jelenleg érzékelhetőnél jóval nagyobb változást hozhat életünkbe.

Az RMDSZ marad az Európai Néppárt frakciójában

Az RMDSZ marad az Európai Néppárt frakciójában

Senki nem táncol úgy 83 évesen, mint Anthony Hopkins

Senki nem táncol úgy 83 évesen, mint Anthony Hopkins

Fogászati röntgennel lestek bele felbontatlan levelekbe brit kutatók

Fogászati röntgennel lestek bele felbontatlan levelekbe brit kutatók