szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A japán elektronikai cégek már panaszkodnak, egyöntetűen a Teslát teszik felelőssé azért, hogy nem jutnak akkumulátorhoz. Iparági források szerint a Gigafactoryban hiába van meg minden tartalék, a gyártást nem képes menedzselni a Tesla.

Az elmúlt időszakban komoly össztűz zúdult a Teslára, mert a korábbi ígéretekkel ellentétben jóval lassabb ütemben folyt a Model 3 gyártása a cégnél. A probléma nemrég megoldódni látszott, a Tesla azonban ismét a célkeresztbe került – ezúttal a Gigafactory miatt.

A japán etnews alapján az Engadget azt írja, a Gigafactory miatt globális hiány mutatkozik akkumulátorokból, elsősorban a hengeresekből. Az idézett iparági források szerint az elektronikai cégek már a bőrükön érzik a hiányt, amit szerintük a Tesla óriásgyára váltott ki: felhalmozta a gyártáshoz szükséges készleteket, de nem gyártotta le az akkumulátorokat.

©

A beszámolók szerint a Panasonic a tartalékai jó részét a Teslának adta, hogy beindulhasson a termelés, így most az olyan gyártók, mint a Samsung vagy az LG nem tudja beszerezni az akkumulátorokat. Emiatt nemcsak az IT-cégek, de az elektromos autók vagy az akkumulátorral működő háztartási gépek gyártói sem tudnak hozzájutni a szükséges anyagokhoz, és a jóslatok szerint 2018 első felében sem lesz más a helyzet.

Az etnews szerint az iparágon belül mindenki a Gigafactoryra, és annak észszerűtlen működésére mutogat. A gyár elhelyezkedése miatt (amit a Nevada sivatagban építettek fel) nehéz megközelíteni, így kevés ember tud ott dolgozni, ami pedig kihat a termelésre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!