szerző:
hvg.hu

A japán elektronikai cégek már panaszkodnak, egyöntetűen a Teslát teszik felelőssé azért, hogy nem jutnak akkumulátorhoz. Iparági források szerint a Gigafactoryban hiába van meg minden tartalék, a gyártást nem képes menedzselni a Tesla.

Az elmúlt időszakban komoly össztűz zúdult a Teslára, mert a korábbi ígéretekkel ellentétben jóval lassabb ütemben folyt a Model 3 gyártása a cégnél. A probléma nemrég megoldódni látszott, a Tesla azonban ismét a célkeresztbe került – ezúttal a Gigafactory miatt.

A japán etnews alapján az Engadget azt írja, a Gigafactory miatt globális hiány mutatkozik akkumulátorokból, elsősorban a hengeresekből. Az idézett iparági források szerint az elektronikai cégek már a bőrükön érzik a hiányt, amit szerintük a Tesla óriásgyára váltott ki: felhalmozta a gyártáshoz szükséges készleteket, de nem gyártotta le az akkumulátorokat.

©

A beszámolók szerint a Panasonic a tartalékai jó részét a Teslának adta, hogy beindulhasson a termelés, így most az olyan gyártók, mint a Samsung vagy az LG nem tudja beszerezni az akkumulátorokat. Emiatt nemcsak az IT-cégek, de az elektromos autók vagy az akkumulátorral működő háztartási gépek gyártói sem tudnak hozzájutni a szükséges anyagokhoz, és a jóslatok szerint 2018 első felében sem lesz más a helyzet.

Az etnews szerint az iparágon belül mindenki a Gigafactoryra, és annak észszerűtlen működésére mutogat. A gyár elhelyezkedése miatt (amit a Nevada sivatagban építettek fel) nehéz megközelíteni, így kevés ember tud ott dolgozni, ami pedig kihat a termelésre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Gerlóczy Márton: Ezt akarták, fogyasszák hát egészséggel!

Gerlóczy Márton: Ezt akarták, fogyasszák hát egészséggel!

Handó visszavág

Handó visszavág

Utálatos és kegyetlen tévhit dőlhet meg őseinkről

Utálatos és kegyetlen tévhit dőlhet meg őseinkről

Honvédségi repülő szállította Orbánt Milánóba?

Honvédségi repülő szállította Orbánt Milánóba?

Egyre több magyar számít szegénynek, pedig dolgozik

Egyre több magyar számít szegénynek, pedig dolgozik

Épp munkában volt ez a két autótolvaj, amikor elkapták őket – videó

Épp munkában volt ez a két autótolvaj, amikor elkapták őket – videó