szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden jel arra mutat, hogy a Tesla csak nagyon nehezen tudja felfuttatni a Model 3 gyártását.

A Tesla júliusban jelentette be, hogy megkezdi a széles tömegek számára szánt új elektromos autó, a 35 ezer dolláros Model 3 gyártását, illetve forgalmazását. Elon Musk, a cég első embere akkor azt nyilatkozta, hogy augusztusban várhatóan 100 darab készül az új modellből, melyből szeptemberben már 1500 példány hagyja el a gyártósorokat. Most már tudjuk, hogy ezeket a számokat messze nem sikerült hozni.

A cég negyedéves jelentéséből kiderül, hogy a szeptember utolsó napján zárult harmadik negyedévben összesen 260, azaz kétszázhatvan Model 3 készült. A Tesla nem árulta el, hogy pontosan mi az oka annak, hogy a gyártást még mindig nem sikerült felfuttatni, mindenesetre a cég vezetői bíznak abban, hogy a problémákat rövid időn belül sikerül megoldani.

Az amerikai vállalat a harmadik negyedév során 26 150 személyautót gyártott le, melyből 14 065 Model S, 11 865 pedig Model X volt. Az előző esztendő hasonló időszakához képest ez 4,5 százalékos növekedést jelent. A Tesla abban bízik, hogy idén összesen mintegy 100 000 Model S-t, illetve Model X-et szállít le vásárlói számára.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!