szerző:
hvg.hu

Már a bőröndök is egyre okosabbá válnak, azonban ennek egyáltalán nem örülnek a légitársaságok.

Gondja támadhat annak a repüléskor, aki nem sajnálta a pénzt valamilyen okosbőröndre, olyanra, amelyikkel például tölteni lehet a telefont, amelyik kijelzi a saját súlyát és még GPS-nyomkövető is van benne. Egyre több amerikai légitársaság fog ugyanis korlátozásokat bevezetni az ilyesfajta csomagokra.

De mi az, ami ennyire szúrja a légitársaságok szemét? Nem más, mint az okosbőröndök lítium-ion akkumulátora – talán emlékeznek még, hogy épp a robbanásveszélyes lítium-ion akkuk miatt lettek kitiltva a repülőkről a Samsung Galaxy Note7-ek. A Delta Airlines, az American Airlines és az Alaska Airlines – követve a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet útmutatását – január 15-től vezeti be a korlátozásokat, utasaik csak akkor tudnak majd feladni vagy a fedélzetre felvinni ilyen poggyászt, ha abból kivehető az.

©

Az okospoggyászokat gyártó Bluesmart vezérigazgatója „abszolút paródiaként” és hátralépésként kommentálta a rendelkezést. Több tízezer Bluesmart okosbőröndöt használnak már a világon, és ezeknél a poggyászoknál nem lehet eltávolítani az akkumulátort, viszont a cég garantálja, hogy biztonságosak. Weboldalukon most azt állítják, hogy megbeszéléseket szerveznek a világ vezető légitársaságaival annak érdekében, hogy termékeiket mentesítsék a korlátozás alól.

Más gyártók most arra törekszenek, hogy minél könnyebben el lehessen távolítani az akkumulátort a bőröndből, bár ezzel épp hogy butává minősítik a poggyászt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A szombati tüntetésen megsérült MSZP-alelnök elmondta, mi történt

A szombati tüntetésen megsérült MSZP-alelnök elmondta, mi történt

EU-s zászlós tankok Párizs utcáin - íme, a magyarázat

EU-s zászlós tankok Párizs utcáin - íme, a magyarázat

Ez látványos lesz: komoly változás jön jövőre a laptopokba

Ez látványos lesz: komoly változás jön jövőre a laptopokba

Újabb kémfotó buktatta le a Samsung Galaxy S10+ előlapját

Újabb kémfotó buktatta le a Samsung Galaxy S10+ előlapját

Saját és munkatársai fizetését is eljátszotta egy román férfi

Saját és munkatársai fizetését is eljátszotta egy román férfi

Mintha megtorpant volna a kínai gazdasági csoda

Mintha megtorpant volna a kínai gazdasági csoda