szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy most bemutatott elektromos fogkefe fejlesztői szerint eszközükkel mindössze három másodpercig tart az alapos fogtisztítás.

Úgy tűnik, a szabadidő minden pénzt megér, legalábbis erre utal, hogy csak úgy dől a pénz a megrendelésekből arra a fogkefére, amellyel csupán három másodpercig kell fogat mosni.

Az Unico nevű szerkentyű inkább egy protézisre, fogszabályozóra, semmint fogkefére emlékeztet. Fogmosáskor csatlakoztatni kell az elektromos motorral felszerelt tápegységhez, be kell helyezni a szájba, hogy körül ölelje a fogakat, majd kettőt kell a tápegységre koppintani. Három másodperc múlva már ki is lehet venni a szájból, és már csak egy öblítés kell, hogy készen legyen az alapos fogmosás.

©

A különleges fogkefe fejlesztői kiszámolták, hogy ha a fogorvosok ajánlásának megfelelő gyakorisággal mosunk fogat, akkor az a hagyományos módon mintegy 200 napot vesz el az életünkből, és éppen ez az idő rövidíthető le drasztikusan. Felépítésének köszönhetően az antibakteriális szilikonból készült Unico hatékonyan tisztítja a fogak közötti réseket is, és tulajdonképpen már 1,87 másodperc alatt végez is, de azért érdemes megvárni a 3 másodpercet. Az Unico automatikusan végzi a fogorvosok által ajánlott körkörös mozdulatokat, viszont mivel a tápegység kicsi és könnyű, még csak kézbe sem kell vennünk.

Az Unicóhoz iOS-es, androidos és windowsos app is tartozik, amellyel változtatható a kefék forgási sebessége és a mosási idő. A fogkefe az UV lámpás dokkolóban fertőtleníthető.

A fogkefét, a dokkolót és a szükséges fogkrémet is magában foglaló szettért 99 eurót kérnek el a rendeléseket felvevő IndieGogón, illetve hazai cím esetén 15 eurós szállítási költséggel kell számolni. A csomag így 36 ezer forintba kerül. A szállítást 2018 júniusára ígérik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Retteg a fogorvostól? Mondunk egy jó hírt

Elképzelhető, hogy hamarosan injekció és fúrás nélkül kezelik a lyukas fogakat a fogorvosok. A fúró vijjogó hangjától már a váróban rettegő páciensek fellélegezhetnek.