szerző:
hvg.hu

Nem kell szeretnie a kosárlabdát, hogy ezt imádja, ugyanis az ügyességi játékok koronázatlan királya egy új alkalmazással jött ki, amire ismét rá lehet kattanni.

HVGame cikkeinkben rendszeresen szoktunk a Ketchapp játékait ajánlani, hiszen amilyen egyszerűnek tűnnek, annyira jó szórakozást nyújtanak. A fejlesztőcsapat új alkalmazása is ilyen: az Androidra, iPhone-ra és iPadre ingyne letölthető Dunk Shot sem is tűnik bonyolultnak, mégis könnyen leköti a figyelmet, észre sem vesszük mennyi ideje nyüstöljük az újabb rekordért.

Egy kosárlabdás ügyességi játékról van szó, a játék indításakor egy gyűrűbe kell irányítani a labdát, majd onnan gyűrűről gyűrűre kell haladni. Egy kis irányzék segít minden alkalommal, hogy célozni tudjunk, majd ujjunk elengedésével dobunk az újabb gyűrűre, így egyre feljebb haladunk. Ez így önmagában még unalmas lenne egy idő után, de a java hátravan.

©

Pár bemelegítő dobás után elkezd égni a labda, ilyenkor iparkodni kell, hiszen ha gyorsan haladunk gyűrűről gyűrűre, akkor egyre több pont kapható egyetlen dobásért. A pálya szélét palánknak is használhatja, érdemes is, ilyenkor ugyanis plusz pontokat kap a sikeres dobásért.

Sőt, néha megjelennek plusz palánkok, ezeket is érdemes felhasználni, de vannak olyanok is, amelyek akadályoznak. Olykor a gyűrűk mozognak, olykor a palánkok is, ha elég messze jut, illetve egy piros kör is feltűnik néha további akadályként, és egyre nehezebb célba juttatni a labdát.

A játék akkor ér véget, ha leesik a labda – kivéve, ha olyan szerencséje van, hogy egy rossz célzás után a korábban eltalált gyűrűbe esik a labda, ilyenkor ugyanis újra próbálkozhat, hogy minél több pontot gyűjtsön, és megdöntse a saját rekordját.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!