szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kriptovalutákban ugyan nem csak a nagy nyereség, hanem a nagy vesztés lehetősége is benne van. De mi van, ha valaki csak kis pénzzel játszik? Úgy lehet nagyot nyerni.

A bitcoin esetében – ebből a szempontból – ugyan már későn szólunk, de más virtuális pénznemek esetén még hasznosíthatja a tanácsot: a bevezetés utáni időszakban lényegében semmilyen kockázata nincs a beszállásnak. Olyan keveset veszíthet, amit talán meg sem érez, de ha türelmes, nagyon jó esélye van annak, hogy jó pénzt fog kivenni.

Ha például valaki 5 évvel ezelőtt, 2012 legvégén, 2013 elején 9000 forintot fordított bitcoin vásárlására, akkor 3 darabot tudott volna vásárolni belőle, akkortájt ugyanis 3000 forint körül mozgott az árfolyam. Talán megállapodhatunk benne, hogy 9000 forint nem egy nagy befektetés – erre szokták mondani, hogy sokaknál ennél jóval több elmegy egy hónapban mindenféle nélkülözhető dologra. És hogy hány forintja lenne most, 5 év után?

Nagyjából 15 780 000.

Mindez persze csak akkor működik, ha az ember:

  1. a maga kis összegével tényleg az elején száll be egy virtuális valutába;
  2. türelmes, nem fél év alatt akar nagyot szakítani.

És ha mégsem lesz belőle semmi, akkor sem vész oda sok.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Elkésett az, aki most venne bitcoint?

Venni vagy nem venni – ez itt a kérdés. A bitcoinról van szó, 2017 egyik legjellemzőbb fogalmáról (amúgy a Google-keresések egyik éllovasáról is). Tekintélyes közgazdászok mondták el a véleményüket.

Meghalt 111 beteg, ezernél több új fertőzöttet találtak

Meghalt 111 beteg, ezernél több új fertőzöttet találtak

Az utazás már sohasem lesz a régi az Airbnb vezetője szerint

Az utazás már sohasem lesz a régi az Airbnb vezetője szerint

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda