szerző:
hvg.hu

Mit tegyek a bőröndbe? Ugye nem felejtek itthon semmit? – ilyen kérdések miatt nem kell aggódnia utazás előtt, ha ezt az alkalmazást használja.

Bárhová is utazik az ember, mindig aggódik, hogy mindent betett-e a bőrönbe, amire szüksége lesz, hiszen annál nincs rosszabb, amikor utólag olyan dolgot kell venni, ami otthon megvan, netán ha pótolhatatlan dolgot felejtünk a lakásban. A pakoláshoz ezért nem árt egy segítség, méghozzá egy erre kitalált alkalmazás, mint például az Androidra ingyen letölthető PackTeo.

Pakolás előtt csak a jobb alsó sarokba kell kattintani, megadni az úti célt, illetve az indulás és az érkezés időpontját, majd a pipa jelet megérinteni. Így jön létre az út saját oldala, amely nagyon jól jön egy újabb hasonló utazáskor, ilyenkor ugyanis visszanézheti, hogy miket vitt akkor magával.

©

Az alsó sávban már írhatja is az első dolgot, amit be szeretne tenni, majd a “+” jelre kattintva mentheti, és jöhet a többi olyan dolog feljegyzése, amit semmiképp sem szeretne otthon hagyni. Az így létrejött listán minden elemet a bal szélen pipálhat ki, így mindig átlátható lesz, hogy mit tett már be a bőröndbe, és még mit nem.

Az app előre létrehozott listákkal is segít, amelyek alapfokú angol nyelvtudással – vagy egy szótárral – nagyon hasznosak. A bal felső sarokra kattintva elérhető menüben láthatók a “Templates”, a “Catalog” és a “Categories” lehetőségek. Az első felsorolt funkció utazási kategóriák alapján ad listát arról, amire szükség lehet, a második lehetőség a rendszeresen bepakolt dolgokat listázza, utóbbi menüpont révén pedig kategóriák szerint mutatja azokat a dolgokat, amiket az emberek általában el szoktak vinni magukkal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!