szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Folytatódik a telefongyártók számháborúja. Az Apple az iPhone 7 után a 8 mellett rögtön a 10-es iPhone-t mutatta be tavaly, a Huawei pedig, úgy tűnik a P10 után idén rögtön a P20-ra vált.

A Weibo nevű kínai közösségi oldalra kikerült sematikus ábrák szerint – melyeket a PhoneArena szúrt ki – ugyanis nem P11, hanem P20 lesz a 2018-as Huawei-féle csúcsmobil neve. Illetve nem is mobil, hanem mobilok: a kínai gyártó új szokása szerint három változatban érkezik majd a telefon: lesz P20, P20 plus és P20 pro is. Bár erről nem egyelőre nem szól a fáma, de biztosra vehetjük, hogy P20 Lite is érkezik majd – így aztán már négyféle P20 lesz a piacon.

Az ábrák alapján a Huaweinél az utóbbi időben megszokott hátlapi duplakamerás rendszer helyett már triplakamerás lehet a készülék(ek)ben. A PhoneArena korábban előkerült marketinganyagokra alapozva azt valószínűsítette, hogy a kamerarendszer így 40 megapixeles képanyagok készítésére lesz alkalmas, ötszörös hibrid zoom mellett.

©

A P20 és a P20 plus képernyője az aktuális divatnak megfelelően majdnem káva nélküli lehet. De az aktuális divatból azt is megtanulhattuk, hogy ez közel sem jelenti azt, hogy ne lenne keret a képernyő körül, csupán azt, hogy több helyen nagyon vékony.

©

A pro változat állítólag hasonlít majd az Apple tavaly bemutatott iPhone X mobiljára. És ha már iPhone: az Apple jubileumi telefonjában debütált FaceID technológiát ugyancsak megkapja a P-s széria, ám az még nem egyértelmű, hogy pontosan mely változatoknál lesz elérhető a képernyőzár arcunkkal történő feloldásának lehetősége.

©

Az ábra alapján úgy tűnik, a P20 pro esetében az ujjlenyomat-olvasó a hátlapon lesz elérhető, a kamerák pedig középre kerülnek – akárcsak a Mate-széria Mate 10 Pro modellje esetében történt. (Ami nem mellesleg a tavalyi év egyik legjobban sikerült androidos telefonja lett.)

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balogh Csaba Tech

Ez az az androidos telefon, amelyért 5 év után lecseréltük az iPhone-t

Közel két hónapon át nyúztuk a Huawei legjobbnak ígért telefonját. A hosszú tesztelési időszak nem véletlen, arra voltunk ugyanis kíváncsiak, hogy elég jó-e ahhoz, hogy akár egy platformváltást is megérjen. Röviden összefoglalva: ez a droid, amit kerestünk.

Mától Stellantis, ami korábban Fiat Chrysler és Peugeot Citroen volt

Mától Stellantis, ami korábban Fiat Chrysler és Peugeot Citroen volt

Szlovákiában csak negatív teszttel lehet majd munkába menni

Szlovákiában csak negatív teszttel lehet majd munkába menni

Totálisan kirabolták, de jelen van az 1956-os Intézet

Totálisan kirabolták, de jelen van az 1956-os Intézet