szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Energizer azon területen próbál kitűnni a sorból, ahol a legtöbb kritika éri ma a telefonokat. Új, androidos telefonjuknál azt helyezték középpontba, amit az elemeiknél is: a hosszú üzemidőt.

Az Energizer Power Max P600S jelzésű készülék képernyője 6 colos, tehát az óriásmobilok sorát erősíti. Az ujjlenyomat-olvasóval szerelt telefon processzora egy nyolcmagos, 2,5 GHz-es és nem mellesleg energiatakarékos MediaTek Helio P25. RAM-ból kiadástól függően 3/6 GB kerül a motorház alá, annak megfelelően 32/64 GB-nyi tárhellyel. Az előlapon egy 8 megapixeles, hátul pedig egy 13+5 megapixeles kamerapár teljesít majd szolgálatot.

Eddig egy kicsit méretes, de egyébként teljesen szokványos androidos telefon képe rajzolódik ki, de most jön csak az Energizer-faktor: a gyártó egy combos, 4500 mAh-es akkumulátort tett a készülékbe. A nagy kapacitás és az elemek terén évtizedek tapasztalatával rendelkező gyártó boszorkánykonyhájának együttese állításuk szerint igen komoly üzemidőt eredményez: egy teljes feltöltés után 16 napos készenléti idővel bír a mobil, 12 órányi nyomogatás mellett.

©

Könnyen belátható, hogy ilyen formában a 16 napos készenlét nem gyakorlati, mint inkább elméleti mutató. Nyilvánvaló ugyanis, hogy a kéthetenkénti töltés még papíron is csak akkor hozható ki a mobilból, ha azt közben egyáltalán nem használjuk – az Energizer technológiája tehát inkább az energiamegtartásban jeleskedik. Az életszerű napi 2-3 órás nyomogatás mellett számolva nagyjából 4 nap körül lehet a használat ideje, ami persze szintén igencsak tiszteletreméltó a naponta töltendő telefonok korában. Szintén említésre méltó a 12 voltos gyorstöltési technológia.

Az üzemidő egyre nagyobb kitolása pedig nem csak az Energizer számára fontos. Az általunk is bemutatott Gionee GN5007-ben még az energizeresnél szokatlanul nagyobb, 5000 mAh-es aksi van. De a Huawei jelenlegi csúcstartója, a Mate 10 Pro is az átlagosnál jóval hosszabb használati idővel rendelkezik. Ahogy a Nokia egyik újdonsága is, amelynek ráadásul más ereje is van a beleszuszakolt milliampereken túl: 40 ezer forintba kerül.

Az Energizer új telefonja január közepén kerül majd piacra. Gyárilag nem Oreóval, hanem csak az Android 7.0 verziójával érkezik a készülék, melynek oprendszerét alighanem frissíteni lehet majd később. Hogy pontosan mennyiért lehet majd kapni, az a gyártó mostani bejelentéséből nem derült ki. A forgalmazói listán az Amazon, az Aldi és az Auchan logója is szerepel.

Ha máskor is tudni szeretne a legérdekesebb új telefonokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Néhány órás napsütéssel és széllel indul a hét

Néhány órás napsütéssel és széllel indul a hét

Ez történt: Lenyűgöző fotókat kaptunk a Marsról

Ez történt: Lenyűgöző fotókat kaptunk a Marsról

906 ezer forintnyi dollárt keresett a videós, aki élőben közvetítette, ahogy alszik

906 ezer forintnyi dollárt keresett a videós, aki élőben közvetítette, ahogy alszik