szerző:
hvg.hu

A családalapítással megnövekvő költségek mellett az ilyenkor alighanem érezhető feszültségen is csökkentene legújabb, sokak számára bizonyára túl soknak tartott ötletével a svéd bútornagyhatalom: bizonyos termékeire nem kevés igénybe vehető kedvezményt adnak, ám annak mikéntje lehet, hogy önt is meghökkenti majd. Ezúttal az orvostudományt hívták segítségül.

Az IKEA katalógusairól szinte köztudott, hogy mindig újítanak valamivel, de nem csak a benne fellelhető termékek skálája változik, maga az újság is rendre alkalmazkodik a technológiai változásokhoz. Van például olyan, kiterjesztett valóságra alapuló alkalmazásuk, mellyel vásárlás nélkül is látja, hogyan nézne ki a bútor otthon.

Most sem kisebb újítással jelentkeztek, ám utóbbi egész más szempontból nevezhető hasznosnak. Az egyik svéd magazinban elhelyezett hirdetésükön elhelyeztek ugyanis egy patikákban is kaphatóhóz hasonló terhességi csíkot, és azt a kérik vásárlóktól, hogy csepegtessenek némi vizeletet a speciálisan erre a célra kialakított felületre. A kérés persze nem következmény nélküli a Dezeen beszámolója szerint: ha a teszteredmény pozitív visszajelzést ad, a katalógusban látható és megvásárolható babaágy vételára például automatikusan a felére csökken, mely a gesztus pozitívságán túl bizonyára nem kis segítségét jelent majd a családalapítással járó egyéb kiadások mellett.

A katalógust egyébként ugyanaz a svéd ügynökség, az Åkestam Holst készítette el, amely az elmúlt évek több sikeres IKEA-kampányát is levezényelte. A mostani fejlesztéshez azonban társpartnerre is szükségük volt, épp ezért álltak össze az orvosi diagnosztika területén komoly tapasztalatokkal rendelkező Mercene Labs csapatával. Az ötletből végül négy hónapnyi előkészületet követően tudták elkészíteni a teszt kifejezetten A4-es, nyomtatott hirdetésként is funkcionáló változatát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hosszú Katinka Szingapúrban: vegyesen első, összetettben második

Hosszú Katinka Szingapúrban: vegyesen első, összetettben második

Hatalmas füsttel ég egy ház a Teréz körúton, nem jár a villamos a Jászai és az Oktogon között

Hatalmas füsttel ég egy ház a Teréz körúton, nem jár a villamos a Jászai és az Oktogon között

Az Antarktisz alatt találták meg az elveszett kontinens nyomait

Az Antarktisz alatt találták meg az elveszett kontinens nyomait

Kiütötte ellenfelét, hibátlan a Győr

Kiütötte ellenfelét, hibátlan a Győr

A Fidesz nemrég még megszavazta Sargentini jelentését

A Fidesz nemrég még megszavazta Sargentini jelentését

Sárga mellényes "taxisblokád", egy halottal

Sárga mellényes "taxisblokád", egy halottal