szerző:
hvg.hu

Bejelentettek egy körömnyi viselhető eszközt, amelyhez nincs szükség akkumulátorra, igaz, csak két hétig használható.

A neves kozmetikai cég, a L’Oréal a CES 218-on mutatta be a világ első viselhető eszközét, amelyhez nincsen szükség akkumulátorra. Egy körömre erősíthető kis eszközről van szó, amelyik állandóan tájékoztatja viselőjét az UV-sugárzás erősségéről, és figyelmeztetést ad, ha már sok a jóból.

A L’Oréal UV Sense okostelefonokkal (iPhone-okkal, androidos készülékekkel) párosítható, és egy ezeken futó appon látható az aktuális jelentés. Hangos figyelmeztetés is érkezik, ha az eszköz viselője túl sokat tartózkodna a napon. A L’Oréalnál remélik, hogy a figyelmeztetés hatására sokan fogják használni a cég fényvédőit.

©

Az UV Sense annak köszönhetően tudott egészen apró (2 mm vastag és 9 mm széles) lenni, hogy nem kell hozzá akkumulátor. Csodák persze nincsenek, ez az eszköz sem örökéletű, körülbelül két hét után fogy ki a szuszból, szóval érdemes több példányt is bevásárolni belőle. Idén nyáron tervezik a viselhető amerikai premierjét, 2019-re pedig a globális értékesítést. Az árról egyelőre nem tudni, de a kéthetes működési idő miatt feltehetően nem lesz túl magas.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!