szerző:
hvg.hu

A Facebook fejlesztői végre egyszerűsítik a mára túlzsúfolttá vált Messengert, hogy sokkal könnyebb és élvezetesebb legyen használni.

Azt nem mondhatja senki, hogy a Facebook Messenger fejlesztői az elmúlt években tétlenkedtek volna, a közösségi oldal üzenetküldő alkalmazásához ugyanis egymás után érkeztek az új funkciók. Nem is csoda, hiszen nagyjából 1,3 milliárd aktív felhasználója van havonta, így muszáj is folyamatosan változtatni, különben előbb-utóbb átmennek a konkurens csatornákra.

Ettől azonban kissé kaotikus lett a Messenger, és jött olyan újítás is, amit szinte mindenki gyűlölt. Éppen ezért a fejlesztők most úgy döntöttek, az idei évben egyszerűbbé szeretnék tenni a szolgáltatást.

David Marcus, a Facebook Messenger fejlesztéséért felelős alelnöke a Facebookon jelentette be, mi mindenre számíthatnak a felhasználók az idei évben. A fejlesztések fókuszában az app egyszerűsítése áll, hogy minden helyzetben ez legyen a legjobb választás azok számára, akik így szeretnének beszélni barátaikkal, ismerőseikkel, szeretteikkel. Hogy ez pontosan mit jelent, arra egyelőre nem tért ki Marcus, de reményeink szerint kevésbé lesz kaotikus a Messenger.

A fejlesztők azonban más dolgokat is terveznek az idei évre. Külön figyelmet szentelnek például a vizuális üzenetekre, a videóhívásoktól egészen a GIF-ekig, matricákig és képekig.

©

A csoportos csevegés fejlesztése sem marad ki az idei tervből: tökéletesítenék azt, függetlenül attól, hogy épp hozzá akarunk adni valakit a beszélgetéshez, vagy épp videóhívást kezdeményezünk a résztvevő tagokkal. Emellett a vállalati felhasználók igényeire is nagyobb figyelmet fordítanak.

Könnyen lehet, hogy az egyszerűsítéssel még több felhasználót szereznek majd, holott a Messenger statisztikái már így is kiemelkedőek. A jelentés szerint mintegy 200 ezer csevegőbot létezik, a felhasználók pedig 500 milliárd hangulatjelet és 18 milliárd GIF-et küldtek egymásnak 2017-ben. Emellett 17 milliárd videóhívás indult, ami a 2016-os eredmény több mint duplája.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kirabolták a Kutyapárt irodáját

Kirabolták a Kutyapárt irodáját

Závecz: a Fidesz elvesztett negyedmillió szavazót

Závecz: a Fidesz elvesztett negyedmillió szavazót

Brexit: Macron szerint három dolog történhet a britekkel

Brexit: Macron szerint három dolog történhet a britekkel

Hazug hatalom, elszánt tüntetők

Hazug hatalom, elszánt tüntetők

A magyarok zöme csinálja, pedig a magyarok zömét zavarja – mi az?

A magyarok zöme csinálja, pedig a magyarok zömét zavarja – mi az?

Hadházy üzent Bayernek: "Fölöslegesen ne gyűjtse az ötforintosokat"

Hadházy üzent Bayernek: "Fölöslegesen ne gyűjtse az ötforintosokat"