szerző:
hvg.hu

A magyar származású Félix "xQc" Lengyel egy Overwatch-mérkőzés közben tett homofób kijelentést meleg ellenfelére. Eltiltást és félmilliós pénzbüntetést is kapott.

Lassan mindenki számára ismert tény, hogy az e-sport is van annyira érdekes és népszerű, mint akármelyik sportághoz kapcsolódó megmérettetés, így gyakori, hogy a különféle csarnokokat nem focidrukkerek, hanem épp Counter-Strike- vagy az ugyancsak kompetitív elemekre építkező Overwatch-szimpatizánsok töltik meg. És mint akármelyik versenyszám esetében, az e-sportban is vannak szabályok, amelyeket nemcsak illő, de egyenesen kötelező betartani.

Persze akadnak, akik ilyen-olyan kihágások miatt rendszerint büntetésben részülnek, de a komolyabb megrovások viszonylag ritkák. Ezért is számít kiemelt jelentőségűnek a magyar származású, de Kanadában élő Lengyel esete. A Dallas Fuel játékosát most 2000 dolláros (kb. 500 ezer forintos) pénzbüntetéssel sújtották, amiért homoszexuális ellenfelét, Austin "Muma" Wilmotot homofób szavakkal illette egy meccs utáni streamben, több ezer néző előtt. Az Engadget beszámolója szerint Lengyel húzását az őt foglalkoztató profi amerikai csapat, a Dallas Fuel sem díjazta, kijelentései miatt négy meccsre szóló eltiltást is kapott.

Lengyel egyébként bocsánatot kért a történtek miatt, Wilmot pedig el is fogadta azt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Tech

Új betegséget ismert el a WHO: a mentális zavarok közé sorolták be a videojátékoktól való függést

Először jelent meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) különféle mentális zavarokat összegző kiadványa új verziójának első változatában a videojáték-függőség mint létező betegség. Mindez persze nem azt jelenti, hogy minden digitális produktum veszélyt jelentene az életünkre, de egy ilyen kaliberű jelentést, főleg, ha az a WHO-tól származik, tanácsos a komolyan venni.

Csökkenteni fogják az e-könyvek áfáját

Csökkenteni fogják az e-könyvek áfáját

Fülke: Az Orbán-kormány mindent betilt, csak épp Lázár Jánost nem

Fülke: Az Orbán-kormány mindent betilt, csak épp Lázár Jánost nem

Borostája miatt indult újabb fegyelmi Czeglédy Csaba ellen

Borostája miatt indult újabb fegyelmi Czeglédy Csaba ellen

Itt a kamerateszt: a legjobb iPhone vagy a bivalyerős Mate 20 Pro lő szebb képet?

Itt a kamerateszt: a legjobb iPhone vagy a bivalyerős Mate 20 Pro lő szebb képet?

Még dolgozni kell azon, hogy a kamaszok tudjanak olvasni és számolni

Még dolgozni kell azon, hogy a kamaszok tudjanak olvasni és számolni

Teherautók lepték el a Lánchidat éjszaka - fotók

Teherautók lepték el a Lánchidat éjszaka - fotók