szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két év börtönre ítéltek az Egyesült Királyságban egy hackert csúcstechnológiás vállalatok ellen indított támadások, hackereszközök árusítása miatt.

Jól ismert márkák, a Google, a Skype, a Pokémon szervereit támadta egy 21 éves liverpooli fiatalember – nyomozta ki az egyesült királyságbeli West Midlands-i rendőrség. A hacker több mint hétezer megtámadott PC-vel működtetett botnetet, amelyet DDoS (Distributes Denial-of-Service) támadásokhoz használt.

A zombigépek kérésekkel kezdték bombázni a szóban forgó szervereket, amelyek így túlterhelődtek, és a legális kérések nem tudtak hozzájuk eljutni. A rendőrség szerint a zombihadsereg 102 támadást hajtott végre a vállalatok ellen. Az is kiderült, hogy a botnettel bejelentkezési adatokat is ellopott a hacker, és a kompromittált PC-ket malware-ek terjesztésére is felhasználta – írja a ZDNet.

©

És ha ez még nem volna elég, a vádlott Aiobuy néven hackereszközöket és rosszindulatú szoftvereket is értékesített a sötét weben. Körülbelül 26 ezer ügyfelet szolgált ki, és mintegy 700 ezer dollárhoz jutott. Egy darabig azonban nem fogja tudni elkölteni a pénzt, ugyanis tíz számítógépes bűncselekmény elkövetésében, sőt pénzmosásban is vétkesnek találták, s két év börtön vár rá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Köves Slomó: Demeter Szilárd eszmefuttatása ízléstelen és méltatlan

Köves Slomó: Demeter Szilárd eszmefuttatása ízléstelen és méltatlan

Nem igaz, hogy hat számot nem bírt eltalálni!

Nem igaz, hogy hat számot nem bírt eltalálni!

Nyomasztó marad az időjárás a hétvégén, de legalább havazhat

Nyomasztó marad az időjárás a hétvégén, de legalább havazhat