szerző:
hvg.hu

Egyetlen negyedév alatt 19 milliárd letöltés történt a Google Play áruházból. Ez olyan, mintha földünk valamennyi lakója fejenként 2,5-3 appot töltött volna le. A pénzt ugyanakkor máshol kell keresni.

Rekord negyedévvel zárta a tavalyi évet a Google Play: 19 milliárd letöltést könyvelhetett el, és ez – írja az App Annie jelentése – 145 százalékkal haladja meg az App Store letöltési számait.

A számok hátterében az áll, hogy a Google az elmúlt években egyre erőteljesebben nyomult a feltörekvő piacokon. Óriási letöltési számok generálódtak Indiában, Indonéziában és Braziliában. India abból a szempontból is érdekes, hogy a 2017-ben több letöltés történt itt a Google Playből és az App Store-ból, mint az Egyesült Államokban.

Az App Annie jelentése a letöltött alkalmazások típusaival is foglalkozik. Globális szinten a játékok állnak az első helyen, majd a pénzügyi alkalmazások és a személyre szabásban segítő appok voltak a legnépszerűbbek a Google Playben. Az App Store-ban a vásárlási appokat töltötték le a legszívesebben 2017 utolsó negyedévében, a második helyre itt is a pénzügyi alkalmazások kerültek.

Van, aki a letöltésben, és van, aki a bevételben rekorder
©

A rekord letöltési számok mellé rekord bevétel is társult: mindkét alkalmazás-áruház 20 százalékos növekedést ért el az előző év hasonló időszakához képest. Itt azonban más a sorrend: ezúttal az Apple a rekorder, 11,5 milliárd dolláros bevétele közel a kétszerese annak, mint amennyi pénzt a Google Playben hagytak a felhasználók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!