szerző:
hvg.hu

Lassan kész tényként könyvelhetjük el, hogy új trend van megszületőben a mobilvilágban, miután egyre-másra kerülnek elő a hajtogathatós telefonokkal kapcsolatos szabadalmi tervek. Több más gyártó után most az LG-ről derült ki, hogy hasonló készüléken dolgozik. Pontosabban készülékeken, merthogy a mobil nem csak telefonálásra lesz jó.

Ha a vásárlók előtt egyelőre nem is, a színfalak mögött már érezhető (vagy inkább látható) küzdelem folyik egy új trend életbeléptetéséért: jönnek a könyvszerűen nyitogatható, ezáltal több funkció ellátására is képes mobilok. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy lassan nem telik el úgy hónap, hogy ne kerülne napvilágra valamilyen újabb szabadalom, most például az LG-től.

A vonatkozó terveket a Szellemi Tulajdon Világszervezeténél nyújtotta be a gyártó, a GSMinfo szerint 2017 júliusában, de azok csak idén, néhány nappal ezelőtt váltak publikussá. Érdekesség, hogy az LG rögvest két, egymástól eltérő készülékre vonatkozó szabadalmat is benyújtott.

Ezek közül az első a kevésbé izgalmasabb: egy szintúgy félbehajtható telefonról van szó, amely kameramodullal is rendelkezik, összecsukott állapotban pedig hasznos információkat képes megjeleníteni, mint a pontos idő, és feltehetően az értesítések. Ennél több információ azonban nem nyerhető ki a képekből a portál szerint.

©
©

Nem úgy a másodikból, amely egy fokkal máris érdekesebbnek tűnik: a terv egy olyan készülékről tesz említést, amely kinyitva egy kisebb táblagépként képes funkcionálni, így az eredetileg telefonkét aposztrofált termék rögvest két eszközt testesít meg, nem kis mértékben bővítve a hagyományos szerepköröket. Például arra is jó lehet, hogy egy hosszabb utazás alkalmával filmet nézzünk rajta. Helytakarékos, és mivel használata nem igényel semmiféle előkészületet, akár két metróállomás között is gyorsan szétnyitható.

©
©

A telefon ráadásul egy extra panellel is rendelkezik, amely a fontosabb információk megjelenítésére alkalmas és összecsukott állapotban lehet "előhívni".

©

Ezzel együtt nem valószínű, hogy a csukogatható mobilok rövid időn belül ellepik a boltok polcait. A Samsung például régóta kísérletezik saját megoldásával, és bár iparági szakértők azt valószínűsítették, már 2017-ben megláthatjuk, a gyártó azóta sem közölt semmit ilyen irányú fejlesztéseiről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hat hónap kényszerszünet után győzelemmel tért vissza a magyar atlétika csillaga

Hat hónap kényszerszünet után győzelemmel tért vissza a magyar atlétika csillaga

Játékos kedvű vidracsaládot videóztak le Békéscsaba belvárosában

Játékos kedvű vidracsaládot videóztak le Békéscsaba belvárosában

Matolcsyék félmilliárdért vettek festményt

Matolcsyék félmilliárdért vettek festményt

Egyelőre az állami MVM sem alkalmazza a túlóratörvényt

Egyelőre az állami MVM sem alkalmazza a túlóratörvényt

Nem idén zár a budapesti bevásárlóközpont, cáfol a Récsei Center

Nem idén zár a budapesti bevásárlóközpont, cáfol a Récsei Center

A Gundelnél O1G-feliratú zsíros kenyérrel tiltakoztak a kormány urizálása ellen

A Gundelnél O1G-feliratú zsíros kenyérrel tiltakoztak a kormány urizálása ellen