szerző:
hvg.hu

A nagyvállalatok jövőbeni fejlesztéseire vonatkozó terveket mindig izgalmas böngészni, különösen igaz ez a Microsoft csak most bejegyeztetett elképzeléseire. Olyan „hajtogathatós” készüléken dolgozik a szoftveróriás, ami az adott helyzetnek megfelelő funkciót látja majd el.

Ha mobiltelefonokról beszélünk, általában az Apple, a Samsung, a Sony vagy más, ismert gyártó készülékei ugranak be, mint amilyen egy időben a Microsoft-féle Windows Phone telefonok is voltak. A múlt idő nem véletlen: az eladási mutatók folyamatos zuhanása miatt a WP piaci részesedése tavaly a lélektani 1 százalékos határ alá esett, s nem sokkal később maga Satya Nadella Microsoft-vezér nyilatkozott úgy, hogy lényegében lemaradtak az okostelefonokról – ezzel egyértelmű téve a platform halálhírét.

Ennek fényében pedig különösen érdekes az a Mashable által kiszúrt szabadalom, mely feltehetőleg a gyártó Surface Phone névre elhíresült, egyelőre csupán csak az iparági elemzők fejében létező készülékét, illetve annak valószínűleg egyik, ha nem a legfontosabb funkcióját részletezi.

©

A tavaly júniusban beadott, de csak most napvilágra került szabadalom ugyanis egy speciális pánttal szerelt, egyenesen két képernyővel rendelkező telefon működésébe enged betekintést, mely így akár többféle funkciót is képes lenne ellátni, a helyzetnek megfelelő készülékké (kisméretű laptoppá vagy épp táblagéppé) változtatva a kezünkben lévő eszközt.

©
©
©
©

Noha a szabadalmi bejegyzés szövege nem tesz említést arról, hogy pontosan mihez is készül, de a leírás egyértelműen arra enged következtetni, hogy valamilyen zsebben hordható eszközről, feltehetőleg telefonról van szó. A Microsoft eddig egyébként – hivatalosan legalábbis – nem közölt információt arról, hogy Surface Phone néven valaha is telefont készítene, így jobbára csak spekuláció szintjén lehet beszélni a dologról.

A terv amúgy nem újkeletű, már ami a "hajtogatható" telefonokat illeti: a Samsung például évekkel ezelőtt levédette egy hasonló tudású készülék szabadalmát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló tervekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Vakvezető kutyából is hiány van

Vakvezető kutyából is hiány van

Postai csomagba rejtett bombát küldtek Soros Györgynek

Postai csomagba rejtett bombát küldtek Soros Györgynek

Több mint 120 éles tárgyat operáltak ki egy etióp férfi gyomrából

Több mint 120 éles tárgyat operáltak ki egy etióp férfi gyomrából

Brexit: már csak az ír-északír határkérdésre nincs válasz?

Brexit: már csak az ír-északír határkérdésre nincs válasz?

Kiradírozta az MTI a CEU-t a hálózatkutatók sikeréről szóló hírből

Kiradírozta az MTI a CEU-t a hálózatkutatók sikeréről szóló hírből

Marabu FékNyúz: Így írják ők

Marabu FékNyúz: Így írják ők