szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar fejlesztésű, Wiwe nevű készülékből a hátrányos helyzetű idős embereknek nyitott Segítő Kezek Központok kapnak. A program célja az egészségromlás megelőzése, valamint az idősek biztonságérzetének növelése.

A Segítő Kezek NKft. idősügyi infokommunikációs programjában jelenleg országosan 89 településközponttal, közel 400 települést ellátva működik. Ebbe a programba viszik most be az általunk is bemutatott Wiwe nevű készüléket, mely a szívbetegségek korai diagnózisában és a leletek orvosokhoz való gyors, e-mailben történő eljuttatásában nyújt segítséget. Az eszközt fejlesztő Sanatmetal – a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Hivatal pályázatának elnyerése után – 110 darabot Wiwe-ot juttat el a Segítő Kezek központjaiba.

A Sanatmetal közlése szerint azt tervezik, hogy az idei évben több, a lakosság minél szélesebb körét érintő szűrőprogramon vesznek majd részt, így csatlakoznak a Megelőzés Éve 2018-2019 című, 74 szakmai szervezet összefogásával útnak induló programhoz is, melynek keretében ingyenes, az országot lefedő EKG szűrőprogramot és életmód-tanácsadást biztosítanak a lakosság számára 400 helyszínen, szűrőkamion segítségével.

A véroxigénszintet, EKG I paramétereket, kamrai heterogenitást vizsgáló, EKG-görbét is kirajzoló készüléket mi is kipróbáltuk, tesztünket itt olvashatja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
202 koronavírus-fertőzöttet találtak egy Veszprém megyei szociális intézményben

202 koronavírus-fertőzöttet találtak egy Veszprém megyei szociális intézményben

Féltékenységből vágta el a nagyapja torkát, vádat emeltek ellene

Féltékenységből vágta el a nagyapja torkát, vádat emeltek ellene

Kellemetlen hiba a Facebookon: látszódnak a letiltott ismerősök posztjai

Kellemetlen hiba a Facebookon: látszódnak a letiltott ismerősök posztjai