szerző:
hvg.hu

Eltüntette a napokban a Kép megtekintése opciót a Google a képtalálatoknál. Ez a lehetőség azonban nem veszett el örökre.

Mi is beszámoltunk a Google sokak által barátságtalannak tekintett lépéséről: a neves képügynökséggel kötött megállapodásnak megfelelően eltávolította a képtalálatnál a Kép megtekintése lehetőséget, amellyel új fülön, a maga teljes valójában jelent meg a választott kép – a részletekről itt olvashatnak.

A net népe azonban nem szívesen veszi tudomásul a számára kényelmetlen húzásokat, s már meg is jelent a Chrome-bővítmény (Kép megtekintése), amely újra elérhetővé teszi a Kép megtekintése és a Keresés a kép alapján gombokat a Google képkeresőjében.

©

A bővítmény használata igazán egyszerű, csupán telepíteni kell, és a továbbiakban, mit ha mi sem történt volna, visszakerülnek az eltávolított gombok a képkeresőben. Kérdés, hogy mindez mennyiben sérti a Google-Getty Images megállapodást, és hogy meddig marad a bővítmény a Chrome Web Store-ban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!