szerző:
hvg.hu

A cég nemrég mutatta be, mire képes az általuk fejlesztett SpotMini robotkutya, ha összedolgozik egy másik robottal. Most azt is láthatjuk, mennyire állóképes a "jószág".

Egyre ügyesebb robotokat fejleszt a Boston Dynamics, és ezt nemrég ismét bebizonyították. A korábban már bemutatott SpotMini nevű robotkutya nemcsak önmagában hasznos, hanem a jelek szerint képes együttműködni más robottársaival is – ha azok a segítségét kérik.

A cég azonban nemcsak a robotok ügyességét mutatja be videóban, hanem azok állóképességét is. Először akkor esett le az állunk, amikor az első robotkutyát próbálták meg felrúgni – sikertelenül. Aztán jött a pakoló robot, aminek mindig kiverték a kezéből a "rakományt", mégis mindig tudta a dolgát. Apropó, látta már ennek a mucsizoltános verzióját?

A Boston Dynamics most ismét egy videóval jelentkezett, amiben a SpotMini állóképességét tesztelték. Az ajtón is átmenni képes, karral ellátott robotot a fejlesztők minden erővel megpróbálták megállítani: lenyomták a karját, kitámasztották az ajtót, visszahúzták, ám semmi sem tudta eltántorítani attól, hogy elvégezze a feladatát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!