szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Túlnyerték magukat a Tesla Hungary létrehozói: hírük olyan sokakhoz eljutott, hogy vélhetően a jelentések hatására a Facebook moderátorai is felfigyeltek rá.

Egy oldallájkolásért és egy bejegyzés megosztásáért cserébe ígért egy megnyerhető Teslát a cég nevében létrehozott Facebook-oldal, melynek elsöprő népszerűségéről mi is beszámoltunk. A kamu nyereményjátékos bejegyzés már 60 ezer megosztás fölött járt, de ekkor hirtelen eltűnt a Facebookról az oldal.

Minden valószínűség szerint arról van szó, hogy a nyereményjáték, illetve leleplezése akkora méreteket öltött, hogy a tudatosabb felhasználók jelentették is a Facebooknak a megtévesztő oldalt és bejegyzést, az egyre csak nagyobb létszámú facebookos moderátorsereg munkatársa pedig törölte is a Tesla nevében létrehozott oldalt.

Ennek az átverésnek tehát gátat szabtak, de sajnos egyre csak gyakoribbak a hasonló megtévesztések. Ha kíváncsi rá, melyik oldalak verik át rendszeresen, fussa át a listánkat: weboldalak, melyeknek soha ne higgyen el semmit.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!