szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eddigi 4500 fős csapatot bővítve további 3000 embert vesz fel a Facebook arra, hogy kiszűrjék a nem odaillő tartalmakat.

Az elmúlt hetek egyik legfelkavaróbb története volt az a gyilkosság, amit egy amerikai követett el: egy találomra kiválasztott, idős járókelőt ölt meg, majd az erről készült videót feltöltötte a Facebookra. A felvétel több mint két órán át volt fenn a közösségi portálon, mielőtt eltávolították, az elkövető teljes felhasználói fiókjával együtt. Valószínűleg emiatt (is) döntött úgy a Facebook, hogy a hasonló tartalmak kiszűrésére egy digitális hadsereget állít fel.

A hadsereg szó ez esetben egyáltalán nem túlzó, legalábbis ami a méretét illeti. Mark Zuckerberg szerdán bejelentette, 3000 embert alkalmaznak, akiknek semmi más dolgok nem lesz, mint reagálni a különböző erőszakos tartalmakról – gyilkosságról, öngyilkosságról és egyéb más erőszakos cselekményekről – szóló bejelentésre. A közösségi oldal ezzel érné el, hogy az ilyen jellegű videók mielőbb eltűnjenek a platformról. Velük együtt már 7500-ra nő azok száma, akik ilyen jellegű munkát végeznek a Facebooknál.

A legkomolyabb veszélyforrást az élő videók jelentik, amelyeknél nem biztos, hogy az automatizált szofteres vizsgálat elegendő az erőszakos tartalmak kiszűrésére. A Reuters beszámolója szerint a múlt héten egy thaiföldi férfi élőben közvetítette a lánya meggyilkolását, az erről készült videó pedig egy egész napon át volt látható a közösségi oldalon. Mire törölték, már 370 ezer megtekintésnél járt a felvétel.

A Facebook fejlesztői nemrég bejelentették, a mesterséges intelligencia segítségével is megpróbálják kiszúrni, ha egy hozzászóló véget akar vetni az életének.

Itt kérhet segítséget, ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyilvános alvókabinokat helyeznének ki Németországban, hogy a hajléktalanok ne fagyjanak meg

Nyilvános alvókabinokat helyeznének ki Németországban, hogy a hajléktalanok ne fagyjanak meg

Erőszakkal akartak gyereket etetni az óvónők, 120 óra közmunkát kaptak

Erőszakkal akartak gyereket etetni az óvónők, 120 óra közmunkát kaptak

Macron után Merkellel tárgyalt az új amerikai elnök

Macron után Merkellel tárgyalt az új amerikai elnök