szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bármelyik iPhone-nal megtörténhet, hogy ha sokszor adnak be rossz jelszót, akár hosszú évekre zárolhatják a telefont.

Egy kínai anyuka megengedte kétéves fiának, hogy „oktatási videókat” nézzen a nő iPhone-ján, később azonban igen kellemetlen meglepetés érte – számolt be egy furcsa esetről a South China Morning Post.

Mint kiderült, a telefon 25 millió percre (ez több mint 47 évnek felel meg) zárolva lett, ugyanis folyamatosan rossz jelszavak bebillentyűzésével akartak hozzáférni. Az iPhone-okat úgy tervezték, hogy minél többször próbál valaki rossz jelszóval hozzáférni a telefonhoz, annál hosszabb ideig működjön a telefon zárolása. A nő két hónapig várt, hátha történik valami, de a telefont nem sikerült kioldania.

©

Az egyik sanghaji Apple-bolt technikusa is csak azt tudta tanácsolni, hogy vagy várjon majdnem fél évszázadot, vagy egy gyári resettel leheljen életet a telefonba. Ez utóbbit nagyon nem akarta a hölgy, miután sok értékes információt őrzött a készüléken.

Az eset elég nagy online vitát váltott ki a kínai közösségi oldalakon. Többek szerint nem szabad egy telefont csak úgy egy kisgyerek kezébe adni, mások pedig a biztonsági mentés fontosságára hívták fel a figyelmet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!