szerző:
hvg.hu

A Google nem ritkán szerepeltet egy-egy kiemelkedő teljesítményt nyújtó női alakot a kereső logója helyén megjelenő különleges grafikáiban. Most, a március 8-i nemzetközi nőnap alkalmából tucatnyi művészt kért meg arra: ünnepeljék a nőket.

Miért került néhány hónapja Clare Hollingworth a Google kereső főoldalára? És Gertrude Jekyll mivel érdemelte ki ezt a megtiszteltetést? No és Marie Harel, akinek találmányával naponta találkozunk az ábécében? A szabadságot és egyenlőséget gyakran hangoztató Google gyakran szerepeltet feledésbe merült, de történelmünket meghatározó nőket keresője főoldalán.

A nemzetközi nőnap alkalmából idén 12 nagyon más látásmóddal és háttérrel rendelkező női művészt kértek fel arra, hogy rövid rajzolt képsorban ossze meg személyes történetét – ezek az emlékek, pillanatok, benyomások kerültek most a Google kereső főoldalára, már a március 8-ai ünnepet megelőző órákban. A vállalatnál azt remélik: sokan magukra ismernek majd a képsorokból, melyek ugyan egy-egy egyedi történetet dolgoznak fel, bizonyos értelemben univerzálisak, és megmutatják, mennyi közös van bennünk.

©

A rajzok kísérőszövege magyar nyelvű. Mindegyik történetet végignézheti, ha rákattint a Google főoldalára, majd a lejátszás gombbal elindítja az éppen előkerült miniképregényt. Ha ráfrissít az oldalra, mindig újabb sztori jelenik meg, a 12 közül véletlenszerűen. A történeteken belül a rajz alatt megjelenő nyilakkal lapozhat előre-hátra. A menü feliratú gombbal pedig a mai különleges Google-logógyűjtemény tartalomjegyzékéhez jut, itt kézzel is kiálasthatja a még nem látott sztorikat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!