szerző:
hvg.hu

A Messenger Lite-ban a "rendes" Messenger egyre több funkciója elérhető – miközben jóval kevesebb helyet vesz el a mobilunkon és kevésbé terheli le a telefonunkat, mint a hagyományos app. Könnyen lehet, hogy mostantól ez a tökéletes androidos csevegőprogram.

A Facebook még 2016 októberében jelentette be, hogy az áramvonalasított Facebook Lite mintájára elkészítette a Messenger Lite-ot is. Az elnevezés az eredeti üzenetküldő alkalmazás olyan változatát takarja, ami kifejezetten a régebbi készülékeket használó androidos felhasználóknak kedvez. Az app nemcsak a tárhelyet kíméli (alig 10 MB az egész pakk), de az akkumulátor által biztosított erőforrással is óvatosan bánik. Ezek után nem csoda, hogy 2017 végére az alkalmazásnak 150 országban 100 millió felhasználója lett, így a Facebook most úgy döntött, újabb funkciót ad a Messenger Lite-hoz.

Az appal eddig a hangalapú hívás mellett "csak" szöveges üzeneteket, képeket, hivatkozásokat és matricákat küldhettünk, mostantól azonban már videótelefonálni is tudunk vele.

Persze a fejlesztés mellett nemcsak a Lite-felhasználók száma szólt, a Facebook saját adatai szerint ugyanis 2017-ben mintegy 17 milliárd videohívást indítottak az emberek a Messengerrel, kétszer annyit, mint 2016-ban. Ennek apropóján pedig ideje volt egy ilyen funkciót bevezetni a Lite-nál is.

De ami talán még ennél is fontosabb: az androidosok számára ezzel minden bizonnyal az egyik (ha nem a) legjobb csevegőprogrammá lépett elő a Facebook könnyített üzenetküldője. Amellett ugyanis, hogy kevés helyet foglal és az akkumulátort is kíméli, a Facebook minden "sallangtól" megtisztította az appot, így gyakorlatilag csak a tényleg fontos funkciókat érjük el benne.

Az új funkció eléréséhez a Messenger Lite legújabb verziója szükséges, így érdemes frissíteni az appot.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megmenekült az olasz kormány

Megmenekült az olasz kormány

Állandóan fáradtnak érzi magát? Nem biztos, hogy a kimerültség vagy a nemalvás az oka

Állandóan fáradtnak érzi magát? Nem biztos, hogy a kimerültség vagy a nemalvás az oka

Indul az újabb plakátkampány, most épp 1,7 milliárd forintért

Indul az újabb plakátkampány, most épp 1,7 milliárd forintért

May nem akar újabb népszavazást a Brexitről

May nem akar újabb népszavazást a Brexitről

Ibrahimovic jövőre sem tér vissza Európába

Ibrahimovic jövőre sem tér vissza Európába

Az Instagram egyik legjobb funkciója is bekerül a Messengerbe, és jön egy, amivel a szelfizés is jobb lesz

Az Instagram egyik legjobb funkciója is bekerül a Messengerbe, és jön egy, amivel a szelfizés is jobb lesz