szerző:
hvg.hu

Hivatalosan még nem értékesítik a Galaxy S9-eket, de ez nem jelenti azt, hogy a készülékek ne jutottak volna el a tesztelők kezébe. Ilyenkor nem maradhatnak el azok a vizsgálatok sem, amelyek a telefonok tartósságát firtatják.

Jó pár piaci konkurensével összehasonlították már a Galaxy S9-et, de vannak, akik inkább arra kíváncsiak. hogy önmagában milyen az eszköz, például hogy mennyire áll ellen a megpróbáltatásoknak.

JerryRigEverything youtuber is sokszor alávetette már tortúrateszteknek az új csúcskészülékeket, és most a Galaxy S9 került sorra. A vizsgálat a karcolásteszttel indult, és kiderült, hogy a telefon AMOLED kijelző jól ellenáll a karcolásnak egészen a 6. szintig, és kifejezetten csak a 7, szintnél látszik a beavatkozás nyoma. Ez sokkal jobb eredmény annál, mint amit a Galaxy S8-nál tapasztalt. A telefon oldalát, az ott lévő gombokat könnyebb volt megkarcolni, viszont a hátoldali kamerát újra csak jól védte a ráhelyezett üveg. Az alatta lévő ujjlenyomat-érzékelő alig állt ellen, viszont a megkarcolása után is jól működött.

Ezután az égetés teszt következett. A kijelzőről körülbelül 12 másodperc után kezdtek eltűnni a pixelek, viszont a láng megszűnése után vissza is tértek. Viszont a víz- és olajlepergető oleophobic borítás tönkrement, ahol a láng érte. Végül a hajlítás tesztre került sor, amelyben igen jól szerepelt a Galaxy S9. A továbbfejlesztett alumíniumkeret gondoskodott arról, hogy könnyen ellenálljon a hajlításnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Balogh Csaba Tech

Samsung Galaxy S9-teszt: az est fénypontja

Egy merész húzással szinte semmin nem változtatott tavaly csúcstelefonján a Samsung: az S8 külsőre alig változott, és a belső újítások közül is csak egy tekinthető igazán előrelépésnek. Mire elég manapság az okostelefonos piacon az, ha valaki nem változtat az egy évvel korábbi, bevált recepten? Kipróbáltuk a Samsung Galaxy S9-et.

Hidegebb lesz és eshet is a hosszú hétvégén

Hidegebb lesz és eshet is a hosszú hétvégén

Az év legvakmerőbb vádlottja a tárgyalás közben, a bíró és az őrök előtt akart drogot adni társának

Az év legvakmerőbb vádlottja a tárgyalás közben, a bíró és az őrök előtt akart drogot adni társának

Finnyáskodás helyett: van mit tanulni Puzsértól

Finnyáskodás helyett: van mit tanulni Puzsértól

Fotók jöttek a szörnyű abonyi baleset helyszínéről

Fotók jöttek a szörnyű abonyi baleset helyszínéről

Stréber rendőrség: a Családok éve logót nyomják a hivatalos e-mailekben

Stréber rendőrség: a Családok éve logót nyomják a hivatalos e-mailekben

Az észbontóan jól kereső Jennifer Lawrence elszántan harcol a politikai korrupció ellen

Az észbontóan jól kereső Jennifer Lawrence elszántan harcol a politikai korrupció ellen