szerző:
hvg.hu

A leginkább szem előtt lévő vállalati márkák megítélését firtató amerikai felmérés szerint sokat rontott korábbi helyezésén az Apple és a Google.

A Harris Poll 1999 óta évente értékeli a száz leginkább szem előtt lévő vállalat reputációját, azaz megítélését. Az idei felmérésbe több mint 25 ezer amerikai felnőttet vontak be 2017 decembere és 2018 januárja között. A vizsgálat meglepő eredményt hozott az Apple-lel kapcsolatban: a cégek reputációját rangsoroló listán a tavalyi 5. helyről idén a 29.-re csúszott vissza, ráadásul 2016-ban még a 2. helyen állt. Az Apple-höz hasonlóan a Google is sokat rontott, a 2017-es 8. hely után most a 28. hellyel kell beérnie.

©

A Harris Poll vezérigazgatója szerint az okok között szerepelhet, hogy sem az Apple, sem a Google nem indított igazán figyelemfelkeltő eszközöket az elmúlt években, olyanokat, mint anno a Google Docs vagy a Google Maps, illetve az iPhone, iPad, iPod. Az iPhone X sem hozta meg azt az áttörést, amelyet az Apple remélt, a jubileumi eszköz értékesítése is alulmúlja a várakozásokat. Ezzel együtt az Apple bízik abban, hogy a 2018-as iPhone-generáció segít majd visszaállítani elismertségét.

A reputációs lista élén, mint már jó pár éve 2015-öt leszámítva, az Amazon végzett. A Microsoft jelenleg a 11. helyen áll, a Samsung a 35.-en, míg a Facebook az 51.-en.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!