szerző:
hvg.hu

A hírek szerint már nyáron elindíthatja Watch szolgáltatásán belüli, kifejezetten híradós anyagok publikálására és követésére alkalmas felületét a Facebook.

Csupán néhány hónapja, és kizárólag az amerikai felhasználók számára érhető el a Facebook Watch, a közösségi oldal új, videós részlege, ahova az oldallal szerződés viszonyban állók tölthetnek fel tartalmakat. A közösségi oldal lényegében saját YouTube-jának megfelelő felületen így elsősorban a profi videósok műsorai láthatók, illetve lesznek láthatók, a projekt kezdeti stádiuma miatt az ugyanis továbbra is fejlesztés alatt áll.

A Watch persze nem csak ebben különbözik a hagyományos Facebook-videóktól. A felület, amelynek egy dedikált gombot is készítettek a fejlesztők, személyre szabott javaslatokat küld a felhasználóknak a számukra érdekesnek talált videós tartalmakról, amihez az ismerősök által keresett és gyakran lekattintott vagy legtöbb interakciót (például hozzászólást) kiváltó felvételekből szemezget.

Arra vonatkozóan már korábban is voltak tervek, hogy Zuckerbergék akár a tévécsatornákhoz hasonló kínálattal is ellátnák majd, így a nagyobb sporteseményektől a talkshowhoz hasonló műsorokig számos adástípus követhető lenne a Watchon. Ezután került szóba egy újabb terv, amely szerint a videós felület egy híradós funkcióval lenne az igazi, de konkrétumok híján részletekről aligha lehetett még akkor beszélni. Most azonban jó pár dolog kiderült.

Az Axios úgy tudja, a híradósított Facebook Watch már idén nyáron elindulhat, az oldal pedig több szolgáltatóval is tárgyalásba kezdett, hogy megfelelő tartalommal lássák el a szekciót. A hírek szerint ez első körben tíz partnert jelent majd. Olyan szolgáltatókkal igyekeznek jelenleg megállapodásra jutni, amelyek legalább egy éven keresztül biztosítanának napi videós beszámolókat a fontosabb történésekről. A technikai paramétereket illetően úgy tudni, a videós Facebook-híreket háromperces blokkokban kapnák meg a nézők.

A szolgáltatás hazai indulásáról továbbra sincs hír, és nem is valószínű, hogy egyhamar sor kerül rá. Ehhez előbb a költségekkel és a platformon való bevételszerzési lehetőségekkel kapcsolatos tárgyalásokon kellene túljutni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Késnek a vonatok a Budapest–Veresegyház–Vác vonalon

Késnek a vonatok a Budapest–Veresegyház–Vác vonalon

Ebben még jobb: gyorsabban indul a tavalyi iPhone, mint az újak

Ebben még jobb: gyorsabban indul a tavalyi iPhone, mint az újak

Munkagép emelőkarja sebesített meg halálosan egy munkást Debrecenben

Munkagép emelőkarja sebesített meg halálosan egy munkást Debrecenben

Tovább terjeszkedik Budapesten a robogós Bubi

Tovább terjeszkedik Budapesten a robogós Bubi

5-ös sebességbe kapcsoltak az újlakás-fejlesztők, de az árazásban sem fogják vissza magukat

5-ös sebességbe kapcsoltak az újlakás-fejlesztők, de az árazásban sem fogják vissza magukat

Zöld rendszámot kaphat a Citroen prémium divatterepjárója, az új hibrid DS7

Zöld rendszámot kaphat a Citroen prémium divatterepjárója, az új hibrid DS7