szerző:
hvg.hu

Úgy tudni, az LG közelgő csúcstelefonja a felhasználóra bízza, akar-e notchot látni a kijelzőn, vagy sem.

Sokan szidták, gúnyolták a notchot, azaz az iPhone X-en (illetve az Essential Phone-on) lévő felső fekete bevágást, és azután – láss csodát – lassan mindenki utánozni kezdte. Olyannyira, hogy nemrégiben a BGR egy ábrán mutatott 20 olyan androidos telefont, amelyek ezt a megoldást használják.

A notchot egyébként nemcsak a kevéssé ismert kínai márkák utánozzák, hanem olyan nagy nevek is, mint az Asus, a Huawei vagy az LG. Ez utóbbi gyártóval kapcsolatban látott napvilágot egy olyan hír, hogy következő csúcstelefonján (akárhogy is fogják hívni) lesz ugyan notch, de ezt nem kell elfogadnia a felhasználónak.

Notch nélkül és notchcsal
©

Ez persze – írja a TechRadar – nem azt jelenti, hogy kétféle modell lesz, hanem azt, hogy szoftveresen lehet majd választani a notch és a notch nélküli mód között. Ez utóbbinál egy fekete sáv takarná le a bevágást.

Az új LG csúcstelefon várhatóan májusban jelenik majd meg.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!