szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Úgy tudni, az LG közelgő csúcstelefonja a felhasználóra bízza, akar-e notchot látni a kijelzőn, vagy sem.

Sokan szidták, gúnyolták a notchot, azaz az iPhone X-en (illetve az Essential Phone-on) lévő felső fekete bevágást, és azután – láss csodát – lassan mindenki utánozni kezdte. Olyannyira, hogy nemrégiben a BGR egy ábrán mutatott 20 olyan androidos telefont, amelyek ezt a megoldást használják.

A notchot egyébként nemcsak a kevéssé ismert kínai márkák utánozzák, hanem olyan nagy nevek is, mint az Asus, a Huawei vagy az LG. Ez utóbbi gyártóval kapcsolatban látott napvilágot egy olyan hír, hogy következő csúcstelefonján (akárhogy is fogják hívni) lesz ugyan notch, de ezt nem kell elfogadnia a felhasználónak.

Notch nélkül és notchcsal
©

Ez persze – írja a TechRadar – nem azt jelenti, hogy kétféle modell lesz, hanem azt, hogy szoftveresen lehet majd választani a notch és a notch nélküli mód között. Ez utóbbinál egy fekete sáv takarná le a bevágást.

Az új LG csúcstelefon várhatóan májusban jelenik majd meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!