szerző:
hvg.hu

Telepítés és fizetés nélkül, egyetlen gombnyomással lehet majd kipróbálni a nagyobb, nem ritkán 100 megabájtot is meghaladó játékokat, így még a letöltés előtt képet kaphatnak az androidosok arról, megéri-e időt szánni egy-egy appra.

Ha megtetszik egy-egy alkalmazás, általában telepítjük, és magunk győződünk meg arról, megéri-e kiismerni és azzal együtt később is használni. Ez egy ideje már máshogy is működik az Androidon, hála az Azonnali alkalmazások (Instant Apps) lehetőségnek. Az ebbe a kategóriába eső appok streamelhetők, azaz nem kell letölteni ahhoz az eszközre, hogy kipróbáljuk. Hasonlót terveznek most a játékoknál is.

A San Franciscó-i Game Developers Conference szakrendezvényen tett bejelentés szerint a Google Play Instant névre keresztelt újítással az alkalmazásra bökve egy új menüpont jelenik meg, "Try Now", vagyis "Kipróbálom most" néven. Ezt választva az androidosok néhány másodperc után indítani tudják a kiválasztott játékot, és mintegy demó esetében, azonnal megnézhetik, az milyen élményt is nyjt. És persze a legfontosabb: megéri-e pénzt költeni rá, ha netán fizetős appról van szó. Az újdonság gyakorlati hasznát a népszerű Clash Royale segítségével mutatták be. Íme:

A Google közlése szerint a demózást a Google Play áruházban elérhető játékoknál fokozatosan vezetik majd be. A kompatibilis, vagyis az így kipróbálható első alkalmazásokat pedig rövidesen listába szedik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!