szerző:
hvg.hu

Kisebb és nagyobb frissítések történtek a Google alkalmazás-áruházában, többek között megjelent az Azonnali alkalmazások (Instant Apps) lehetőség, amelynek köszönhetően telepítés nélkül kipróbálható a kiszemelt játék, alkalmazás.

A Google Instant Apps nevű fejlesztésével még a tavalyi I/O konferencián találkozhattunk először, majd idén januárban pár próbaalkalmazás megjelent, végül az idei fejlesztői konferencia után tette elérhetővé az ilyen appok fejlesztéséhez szükséges eszközöket a Google.

Mostantól viszont elérhető a világ számára ez az újdonság, a Google Play Ezeket próbáld ki (Try it now) szekciójában. Az ilyen appok streamelhetők, azaz nem kell letölteni ahhoz az eszközre, hogy kipróbáljuk. Persze nem pont ugyanakkorák, mint az eredeti verzió, mindenesetre elvárás, hogy ugyanolyan felhasználói élményt nyújtsanak.

©

Az ingyenes appoknál természetesen egy ilyesfajta lehetőség lényegtelen (legfeljebb töröljük az alkalmazást, ha nem tetszik), azonban egy fizetősnél már nem árthat, ha van mire alapozni a döntést, Egyébként egy pénz visszatérítési rendszer létezik a Google Playben, ehhez a vásárlástól számított két órán belül vissza kell adni az appot, szóval a mostani új lehetőség ennél jóval kényelmesebb.

Az Azonnali alkalmazások lehetősége egyelőre csak az Android 6.0-tól, illetve a frissebb verzióktól él, de hamarosan bevonják az Android 5.0-t is. Az Instant Apps használatáról itt olvashatnak részletesen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fehérorosz szál is felbukkant a Gruevszki-ügyben

Fehérorosz szál is felbukkant a Gruevszki-ügyben

Csökkent forgalom, emelkedett a BUX

Csökkent forgalom, emelkedett a BUX

Csodás videóval tisztelegnek Dwayne Johnson előtt az interneten

Csodás videóval tisztelegnek Dwayne Johnson előtt az interneten

Trump nem hisz a CIA-nak

Trump nem hisz a CIA-nak

Csináltak egy képet, ami elég meggyőzően néz ki a Samsung összehajtható telefonja

Csináltak egy képet, ami elég meggyőzően néz ki a Samsung összehajtható telefonja

Nocsak: már készül az első játék a PlayStation 5-re?

Nocsak: már készül az első játék a PlayStation 5-re?