szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mark Zuckerberg a nyári F8 fejlesztői konferencián mutatta volna be az okos otthoni asszisztenst, a bejelentést azonban elnapolták.

Hogy mikor kerülhet majd pont az alig másfél hete kirobbant Cambridge Analytica-botránynak (a részletekről itt olvashat), egyelőre nem tudni, de az egészen biztos, hogy a hatása még jó ideig érződni fog. Mindezt jól mutatja az is, hogy a Facebook megálljt parancsolt a terméknek, amit nyáron mutattak volna be a nagyközönség számára.

Korábbi sajtóértesülések szerint Mark Zuckerberg a Facebook szokásos éves F8 fejlesztői konferenciáján mutatta volna be a Portal nevű eszközt, amelynek beépített, széles látószögű kamerája képes bárkinek az arcát beolvasni (és felismerni), aki elhalad előtte, és ennek megfelelően információkkal ellátni az illetőt, illetve személyre szabottan válaszolni a kérdéseire.

A Portal ugyanis nem más, mint egy érintőkijelzővel ellátott okos otthoni asszisztens, amit körülbelül 500 dolláros (kb. 130 ezer forintos) áron dobtak volna piacra. A Bloomberg szerint a döntés a nemrég kirobban adatszivárgási ügy miatt érthető, a felhasználók valószínűleg a legkevésbé sem bíztak volna a termékben.

Valószínűleg az Amazon eszközére hasonlított volna a leginkább a Facebook Portal.
©

A Bloomberg egy neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva azt írja, a Facebook azért is döntött a bemutatás elhalasztása mellett, mert Zuckerbergék szeretnének meggyőződni arról, hogy a felhasználók adatai biztonságban lesznek. Elvégre mégis csak egy arcfelismerő van benne, és a hangunkkal tudnánk vezérelni.

Ugyanakkor a pletykák szerint a közösségi oldal már egy kisebb felmérést is végzett, ami alapján úgy tűnik, a felhasználók nem bíznak túlságosan a Facebook eszközében.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Átvariálta a Facebook a beállításait, saját érdekében nézzen most rájuk

Az elmúlt két hétben egyre nagyobb hullámokat vető adatgyűjtési botrány után átalakította adatvédelmi beállításait tartalmazó felületét a Facebook. Az oldal felhasználói az új fejlesztésnek köszönhetően egyszerűbben le tudják tölteni a saját maguk által megosztott tartalmakat is.