szerző:
hvg.hu

Nem is gondolnánk, hogy milyen jelentősége van egy-egy jól megválasztott hashtagnek a Twitteren és a Facebookon. Az alábbi weboldalon a különféle hashtagek népszerűségét ellenőrizhetjük.

Egy kettőskereszt és egy jól megválasztott fogalom utána máris félsiker a Twitteren és a Facebooon. Lehet, hogy úgy gondoljuk, remek hashtageket találunk ki, de azért érdemes erről egy objektív véleményt is begyűjteni, például a Hashtagify oldalon.

Egy online szolgáltatásról van szó, ahova nem kell regisztrálni, egyszerűen csak be kell írni a hashtaget a keresőmezőbe, mire az oldal számos érdekes statisztikai adattal tér vissza. Láthatjuk a hashtag jelenlegi és közelmúltbeli népszerűségét (százalékban), megnézhetjük a havi és a heti trendeket, illetve a kapcsolódó hashtageket, amelyeket népszerűségi sorrendbe is állíthatunk.

©

Az oldal megmutatja azokat az országokat, amelyek a leggyakrabban használják a szóban forgó hashtaget, és azt is láthatjuk, milyen nyelven fordul elő a legtöbbször. Hashtegünktől függetlenül megnézhetjük a legnépszerűbb hashtageket, és a legnagyobb befolyást gyakorló tweetekkel kapcsolatos hashtageket is.

Létezik egy teljes analízis lehetőség is, azonban ez csak a bétatesztelők számára érhető el, bár lehet jelentkezni közéjük. Sajnos az oldal nem támogatja az exportálási funkciókat, így ha el akarnánk menteni valamilyen statisztikát, marad a képernyőmentés.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!