szerző:
hvg.hu

Az alábbi windowsos program segítségével látványos formában követhetjük vérnyomásunk alakulását.

A Blood Pressure Tracker nevű windowsos program (innen tölthető le) persze nem méri meg a vérnyomásunkat, viszont ha a mérés megtörtént, akkor látványos formában tárolja az adatokat. A mért értékeket (szisztolés és diaszisztolés érték, pulzusszám) a felhasználónak kell bevinnie a szoftver felületén, méghozzá a File/Add data opció segítségével.

A program igazán megkönnyíti az adatok bevitelét, egyrészt mindig a valós időt mutatja, másrészt előre megadott értékek közül kell választanunk, így biztos, hogy nem fogunk félregépelni semmit. A szoftver még azt is mutatja, hogy a mért értékek a normál tartományba esnek, avagy kórosnak tekinthetők.

©

A szoftverrel grafikont is rajzoltathatunk a vérnyomás-értékek alakulásáról, és áttekinthetünk többnapos vagy akár többéves időszakot is. A grafikon nézet lehetővé teszi a vérnyomás alakulásának azonnali áttekintését, és a mivel egyszerűen kinyomtatható, akár az orvosunkkal is konzultálhatunk róla. A program még arra is lehetőséget kínál, hogy a mért értékeket szöveges vagy CSV fájlba mentsük el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Balogh Csaba Tech

Ezt zsebre vághatja az orvos: a magyar kütyü, melynek minden háztartásban lenne helye

Hosszú évtizedeken át zajló filozofálgatás és az elmúlt évek több gyorsan elfelejtett prototípusa után ma már egyértelműen kijelenthetjük: több út is kikristályosodott az egészségmegőrzésben valóban használható okos készülékek terén. Egy magyar fejlesztés a két leggyakoribb halálokot jelentő megbetegedés terén segít időben, otthon diagnózist felállítani. Kipróbáltuk az Egerben összerakott, a világon bárhol hasznos Wiwe-ot.