szerző:
hvg.hu

Az App Store történetében először csökkent az alkalmazások száma 2017-ben, de ez a felhasználók érdekeit szolgálja.

Ahogy múltak az évek, egyre több alkalmazás került az Apple alkalmazás-áruházában, azonban 2017-ben – először az App Store történetében – kevesebb app várt letöltésre, mint 2016-ban. Az appfigures adatai szerint a tavalyi év elején 2,2 millió iOS appot lehetett itt elérni, 2017 végére viszont 2,1 millióra csökkent ez a szám.

Az appok számának csökkenése azonban kifejezetten a felhasználók érdekében történt. 2016 szeptemberétől kezdődően ugyanis az Apple eltávolította az öreg, nem frissített alkalmazásokat, amelyek már nem kompatibilisek az újabb készülékekkel vagy nem felelnek meg az új irányelveknek. A legnagyobb hatása azonban az iOS 11-nek volt az app-választékra, az Apple ugyanis leállította a 32 bites alkalmazások támogatását, és már az idősebb 32 bites appok sem találhatók meg az App Store-ban.

©

Egyébként 2017-ben csak 755 ezer új alkalmazást nyújtottak be a fejlesztők, 29 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Ez betudható az Apple korlátozóbb irányelvének, amelyik elutasítja a rosszabb minőségű appokat.

Miközben az App Store alkalmazások száma csökkent amiatt, hogy minőségi legyen a választék, a Google Play növekedése felgyorsult. 2017-ben 3,6 millió alkalmazást lehetett letölteni innen, 30 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Az androidos fejlesztők 17 százalékkal több appot (1.5 milliót) adtak be 2017-ben, mint 2016-ban.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!