szerző:
hvg.hu

A Huawei most azon dolgozik, hogy a nevéhez kapcsolják a világ első összehajtható okostelefonját.

A következő nagy dobás az okostelefonok világában várhatóan az összehajtható készülék lesz, és sokan arra számítottak, hogy a Samsung rukkol majd ki elsőként ilyesmivel. Emlegették is ezzel kapcsolatban a Galaxy X-et az összehajtható telefon neveként, később már olyan hírek érkeztek, hogy másra szánják ezt az elnevezést. Összességében leginkább találgatások és odavetett ígéretek voltak az összehajtható Samsung-telefonról, a Huawei viszont azt állítja – írja az Ubergizmo –, hogy akár már novemberben kirukkol ilyen készülékkel.

Mielőtt valaki megjegyezné, hogy a ZTE-nek már van összecsukható telefonja, azt azért tudni kell, hogy ennél két külön kijelzőről van szó. Egy igazi összehajtható telefonnak hajlékony kijelzőre van szüksége, amit az LG-től vásárolna a kínai gyártó. Egy Dél-Koreából származó értesülés szerint a Huawei már aká is írta a titoktartási megállapodásokat azokkal a kínai és külföldi alkatrész-gyártókkal, akik az összehajtható eszközhöz készítenének komponenseket.

©

Valószínű, hogy a Huaweinél is hallhattak arról, hogy a Samsung – épp a készülék tökéletesítése miatt – nem jön ki 2019 előtt összehajtható telefonnal, ezért is előznének be még az év végén. Persze azt az Ubergizmo is megjegyzi, abból még, hogy bemutatnak egy telefont, nem következik az, hogy azt azonnal meg is lehet majd vásárolni.

A Huawei egyébként azért is érdekes szereplője ennek a szegmensnek, mert éppen néhány hete került elő egy érdekes videó, melyen a Barcelonában zajlott Mobile World Congress szakkiállításon éppen a kínai vállalat standján bukkant fel egy működő hajlítható képernyő.

Ha kíváncsi az újabb hírekre, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!