szerző:
hvg.hu

A Gmail a látványos ráncfelvarrás mellett új funkciókkal is kísérletezik. Ezek közé tartozik az olyan levelek küldésének lehetősége, amelyeket szinte biztosan csak a címzett olvashat el, ráadásul ő sem bármikor.

Úgy döntött a Google, ideje felfrissítenie levelezőrendszerét, és a dizájnváltással együtt több kényelmi funkció is érkezik – ezekről itt olvashatnak. A legújabb hírek pedig arról szólnak, hogy egy igazán hasznos funkció is jöhet majd a legkedveltebb levelezőrendszerbe: az elküldött üzenetek adott időben történő megsemmisülése.

Az új funkció lehetővé teszi majd, hogy a felhasználó beállítson egy időpontot (a levél elküldésétől számított pár nap, hét, hónap vagy akár év), s ezután a címzett többé nem találja meg a levelet. Mindez úgy lesz majd elérhető, hogy a levél küldője a levélíráskor az úgynevezett titkos módot választja majd. Amikor a címzett megkapja a „titkos” levelet, tulajdonképpen egy linket kap majd az e-mail megtekintéséhez, azonban újra be kell jelentkezni Gmail-fiókjába.

Persze nem volna sok értelme mindennek, ha a levél amúgy nyomtatható, továbbítható, másolható, letölthető lenne, azonban az újdonság ezt lehetetlenné teszi. Arra viszont van lehetőség – demonstrálja a TechCrunch, hogy képernyőmentés készüljön a levélről, és ez azért picit megkérdőjelezi a funkciót.

©

Egyelőre még nem tudni, hogy a szolgáltatás más e-mail-fiókokkal is együtt fog-e működni, ezt különösen a Gmailbe való újra bejelentkezés teszi kérdésessé, és egyelőre még az sem tisztázott mikor érhetik el a felhasználók az újdonságot.

Ha máskor is tudni szeretne a Gmail új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
És akkor Orbán álma már negyven településen teljesült

És akkor Orbán álma már negyven településen teljesült

Meghalt Baleczky Annamária

Meghalt Baleczky Annamária

Patkányszámláló Facebook-oldalt indított a Párbeszéd

Patkányszámláló Facebook-oldalt indított a Párbeszéd

Hatalmas tévedés, hogy Mohácsnál nem volt ott mindenki, akinek ott kellett lennie

Hatalmas tévedés, hogy Mohácsnál nem volt ott mindenki, akinek ott kellett lennie

Az LMP-n poénkodik Ungár Péter

Az LMP-n poénkodik Ungár Péter

Ha nem akarja elbukni a lakástakarék állami támogatását, ma még ilyen feltételekkel szerződhet

Ha nem akarja elbukni a lakástakarék állami támogatását, ma még ilyen feltételekkel szerződhet