szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Igazi erőgéppel rukkolt ki a múlt hónap végén a Huawei. Az egyik tesztelő arra volt kíváncsi, vajon miként teljesít az Apple jubileumi készülékével összehasonlítva.

2017 második fél évének egyik legnagyszerűbb okostelefonja a jubileumi iPhone volt, csakhogy sorra jönnek az androidos kihívók. Legutóbb a Huawei új csúcskészüléke, a P20 Pro tette igencsak magasra a lécet.

Meg is született az első sebesség-összehasonlító vizsgálat, ami a SuperSaf TV jóvoltából került fel a YouTbe-ra. A tesztben 16 alkalmazást, köztük játékokat nyittattak meg mindkét telefonnal. Míg a Huawei eszköze egyértelműen gyorsabban nyitotta meg a könnyebb alkalmazásokat (pl. Twitter, Instagram, YouTube), addig a nagyobb erőforrás-igényű játékoknál (pl. Temple Run 2, Dead Trigger 2, Asphalt 8) az iPhone X szerepelt jobban.

©

Amikor újra kellett nyitni az appokat, egyértelművé vált a P20 Pro fölénye. Ez a telefon ugyanis nyitva hagyta az összes appot a háttérben, az iPhone X-nek viszont újra nyitni kellett ezeket. A magyarázat: a jubileumi iPhone-nak csak 3 GB RAM-ja van, és ez nem elég ahhoz, hogy az összes appot nyitva tudja tartani, más a helyzet viszont a P20 Pro 6 GB RAM-ja mellett.

Összességében elmondható, hogy az iPhone X gyorsabban nyitja a nagyobb teljesítményt igénylő appokat és az iOS is jobban optimalizált, mint az Android, a P20 Pro viszont jobban teljesít a multitaskingnál, illetve az egyszerűbb appoknál. Mindez persze nem jelent akkora különbséget, hogy valakit platformváltásra sarkallna, kérdés, érdekesebbek lehetnek viszont majd az azonos platformú sebességtesztek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!