szerző:
hvg.hu

A Black Shark névre keresztelt újdonság több szempontból is különlegesebb a „rendes” telefonoknál, a használat közbeni melegedést például folyadékhűtéssel igyekszik csillapítani. Emellett felcsatolható kontroller is van hozzá.

Több jel is arra utalt korábban, hogy kifejezetten a játékosokat veszi célba következő mobiljánál a Xiaomi, és tessék, nemrég megtörtént a bejelentés: Black Shark néven érkezik a gyártó első ilyen készüléke, és kétség sem fér hozzá, valóban ígéretes darab lett.

A telefon belsejében a Snapdragon jelenlegi legerősebb processzora, a 845-ös dolgozik 6 vagy 8 GB RAM társaságában. Akkumulátora a piacon eddig megszokottakhoz képest is meglepően nagy, 4000 mAh-es, kijelzője viszont „csak” full HD, ám méretügyileg utóbbiaknak sincs miért szégyenkeznie, a panel ugyanis egy 6 colos, 2160x1080 pixeles vászon, hogy semmi ne zavarjon be játék közben. A folyamatos használatból eredő túlmelegedés miatt folyadékhűtés dolgozik a telefonban, mely egyúttal a mobil teljesítményének folyamatos szinten tartásáért is felel.

©

Külön érdekesség a Xiaomi által belengetett „professzionális mikrofon”, melyről egyelőre ugyan nem közöltek bővebbet, gyaníthatóan arról van szó, hogy a telefon headsettel való használat során, zajosabb környezetben, például buszon is képes kiszűrni a beszédet a háttérben morajló egyéb, zavaró hangok közül. Az érdekességek sorához tartozik még a 20 megapixeles szelfikamera (a hátsó fénylesőkből a mai trendeknek megfelelően kettő van), valamint egy kontrollerként funkcionáló tok. Igaz, utóbbi kiegészítőt külön kell megvásárolni.

Minthogy a Xiaomi mindig is jó árasított eszközeiről volt ismert, a Black Shark esetében sem lőttek fölé: a már előrendelhető, de az elsőként csak a japán piacokat bevenni szándékozó telefont a RAM-tól függően 477/557 dollárnak megfelelő japán jenért lehet beszerezni – szemben például a Razer hasonló kategóriában induló mobiljával, melynek európai viszonyokra szabott árcédulája 750 eurót kóstál.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!