szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az EarthNow elképzelése szerint olyan erős műholdakat lőnek majd fel a világűrbe, amelyek egyenként erősebbek lesznek, mint az összes többi együttvéve.

Az elmúlt években az olyan fejlesztéseknek köszönhetően, mint például a Facebook vonatkozó funkciója, soha nem látott népszerűségre tettek szert az élő videós közvetítések. Pedig a műfaj egyátalán nem újdonság az interneten, már ezelőtt bő tíz évvel is meg lehetett nézni, mi történik épp a világ másik felén. Példának okáért ott van a San Diegó-i állatkert, ahol számos állat kifutójánál szereltek fel kamerákat. Egy új vállalkozás azonban olyan koncepciót talált ki, aminél menőbbet nem lehetne elképzelni.

Az EarthNow nevű startup célja, hogy folyamatos élő adásban közvetítse a bolygónkat. A tervek szerint a műholdas hálózat segítségével a világ bármely pontjára el tudnák juttatni a Földről közvetített élő képet, legfeljebb 1-2 másodperces késleltetéssel. A fejlesztés a kormányzatok és különböző szervezetek számára készülne, amely pontos tájékoztatást adna a különböző viharokról, fegyveres konfliktusokról vagy épp az illegális halászatról.

©

A tervből hamarosan valóság lehet, a beszámoló szerint ugyanis többek között Bill Gates, az Airbus és a japán SoftBank is támogatja a kezdeményezést. Persze erre szükség is van, a tervek szerint ugyanis a rendszerben résztvevő minden egyes műholdnak erősebb lesz a számítási kapacitása, mint az összes többi kereskedelmi műholdnak együttvéve.

Hogy pontosan mikorra állhat fel a rendszer, vagy, hogy mennyibe kerül a projekt, egyelőre nem tudni, az viszont már biztos, hogy az Airbus gyártja majd le a műholdakat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csalásra is képes volt, csak hogy vakcinához jusson egy kanadai mogul

Csalásra is képes volt, csak hogy vakcinához jusson egy kanadai mogul

12 ezer fölé emelkedett a járvány magyar áldozatainak száma

12 ezer fölé emelkedett a járvány magyar áldozatainak száma

Véget ér a Renault Twingo pályafutása

Véget ér a Renault Twingo pályafutása