szerző:
hvg.hu

Nem először kerül sor arra, hogy a neves kínai okostelefon-gyártó kiadja csúcstelefonjának különleges változatát, elsősorban a focirajongókra gondolva.

Amikor az Oppo kiadta idén az R15-öt, szinte biztos lehetett benne a világ, hogy lesz majd valamilyen különleges változata ennek a csúcstelefonnak (is). nemrégiben már emlegetették a piros és kék színt az R15-tel kapcsolatban, most pedig maga az Oppo erősítette meg a Weibón, hogy lesz ismét „barcelonás” változat, méghozzá az Oppo R15 Barcelona Custom Edition.

Az Oppo és a Barcelona együttműködése nem új keletű, az első Barcelona Edition a 2015-ös R7 Plusszal volt kapcsolatban, ezt követte az Oppo R9 2016-ban, majd az Oppo R11 FC Barcelona kiadás tavaly.

©

Az Oppo R15 egyébként igazi csúcstelefon. 6,28”-es. Full HD+, 19:9 képarányú kijelzője van. A hátlapja 2,5D üveg. A motorháztető alatt MediaTek Helio P60 processzor dolgozik 6 GB RAM-mal, és 128 GB-nyi helyen tárolhatjuk a különféle információkat. De ha ez nem volna elég, akkor microSD kártyával is lehet bővíteni. A telefon hátoldalán természetesen duplakamera van (16 MP + 5 MP), elöl pedig mesterséges intelligenciával megerősített szelfikamera dolgozik. A készülék az Android 8.1 Oreón alapuló Color OS 5.0 rendszert futtatja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!