szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook számára elemi érdek, hogy a felnövekvő generáció ne féljen a Facebooktól, hanem használni akarja azt. Ennek kapcsán indítottak egy új, edukációs portált.

Bármennyire is csábító a fiatalok számára a közösségi oldalak használata, és tűnik úgy, hogy "abból úgysem lehet baj", valójában ez nem így van. A legtöbb probléma épp abból származik, hogy ezek a felhasználók nincsenek tisztában a legalapvetőbb adatvédemi szempontokkal sem, ha pedig beüt a baj, csalódottan fordulhatnak el a közösségi oldalaktól. (Arról nem is beszélve, hogy milyen következményekkel járhat, ha mások megszerzik az adataikat.) A Facebook éppen ezért egy újfajta módszerrel próbálkozik, hogy edukálja a veszélyt kevésbé érző fiatalokat (is).

Zuckerbergék a napokban indították útnak a Youth Portalt, ami Ifjúsági portálként már Magyarországon, magyar nyelven is elérhető. Ahogy az oldal bemutatkozó szövegében is írják:

Ez egy útmutató mindenhez, ami Facebook: általános tippeket, bennfentes trükköket és fontos információkat olvashatsz az adatvédelemmel és a biztonsággal kapcsolatban, és minden mást, amire szükséged van, hogy a Facebook remek élményeket kínáljon számodra.

Az oldal célja, hogy a fiatalokhoz közelebb hozza és érthetőbb, emészthetőbb formában tálalja, miért is elemi érdek az adatvédemi szempontok betartása.

A Tippek és források bekezdés Alapelvek almenüjében például olyan fontos szabályokkal találkozhatnak a felhasználók, mint például, hogy kiknek engedjük meg, hogy az ismerősünk legyen a Facebookon, milyen jelszót válasszunk, és hogyan vigyázzunk arra. Emellett kiemelik még az 5 másodperces szabályt is, vagyis, hogy a felhasználó gondolkodjon, mielőtt posztolna valamit.

©

Az Ifjúsági portál ezen kívül még a közösségi oldallal kapcsolatos alapvetéseket is elmagyarázza, ahogy azt is, mi számít erős jelszónak, vagy miért van szükség kétfaktoros azonosításra.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Látta már az Észak-Korea által egyszerűen lemásolt Mercedest? Mutatjuk

Látta már az Észak-Korea által egyszerűen lemásolt Mercedest? Mutatjuk

Lecsupaszították a Blaha Lujza tér felújítását, de így is csúszhat a megvalósítás

Lecsupaszították a Blaha Lujza tér felújítását, de így is csúszhat a megvalósítás

Meghalt a Photoshopot és a pdf fájlformátumot is kifejlesztő Charles Geschke

Meghalt a Photoshopot és a pdf fájlformátumot is kifejlesztő Charles Geschke