szerző:
hvg.hu

A Facebook számára elemi érdek, hogy a felnövekvő generáció ne féljen a Facebooktól, hanem használni akarja azt. Ennek kapcsán indítottak egy új, edukációs portált.

Bármennyire is csábító a fiatalok számára a közösségi oldalak használata, és tűnik úgy, hogy "abból úgysem lehet baj", valójában ez nem így van. A legtöbb probléma épp abból származik, hogy ezek a felhasználók nincsenek tisztában a legalapvetőbb adatvédemi szempontokkal sem, ha pedig beüt a baj, csalódottan fordulhatnak el a közösségi oldalaktól. (Arról nem is beszélve, hogy milyen következményekkel járhat, ha mások megszerzik az adataikat.) A Facebook éppen ezért egy újfajta módszerrel próbálkozik, hogy edukálja a veszélyt kevésbé érző fiatalokat (is).

Zuckerbergék a napokban indították útnak a Youth Portalt, ami Ifjúsági portálként már Magyarországon, magyar nyelven is elérhető. Ahogy az oldal bemutatkozó szövegében is írják:

Ez egy útmutató mindenhez, ami Facebook: általános tippeket, bennfentes trükköket és fontos információkat olvashatsz az adatvédelemmel és a biztonsággal kapcsolatban, és minden mást, amire szükséged van, hogy a Facebook remek élményeket kínáljon számodra.

Az oldal célja, hogy a fiatalokhoz közelebb hozza és érthetőbb, emészthetőbb formában tálalja, miért is elemi érdek az adatvédemi szempontok betartása.

A Tippek és források bekezdés Alapelvek almenüjében például olyan fontos szabályokkal találkozhatnak a felhasználók, mint például, hogy kiknek engedjük meg, hogy az ismerősünk legyen a Facebookon, milyen jelszót válasszunk, és hogyan vigyázzunk arra. Emellett kiemelik még az 5 másodperces szabályt is, vagyis, hogy a felhasználó gondolkodjon, mielőtt posztolna valamit.

©

Az Ifjúsági portál ezen kívül még a közösségi oldallal kapcsolatos alapvetéseket is elmagyarázza, ahogy azt is, mi számít erős jelszónak, vagy miért van szükség kétfaktoros azonosításra.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megerősítette társelnökei pozícióját a Párbeszéd

Megerősítette társelnökei pozícióját a Párbeszéd

Távozik Seehofer a CSU éléről és a belügyminisztériumból

Távozik Seehofer a CSU éléről és a belügyminisztériumból

Dubaiban a rendőrök már olyan járművekkel mennek, mint a Jedi visszatérben – videó

Dubaiban a rendőrök már olyan járművekkel mennek, mint a Jedi visszatérben – videó

Áttörés: egy ötperces vizsgálattal előre jelezhető a demencia

Áttörés: egy ötperces vizsgálattal előre jelezhető a demencia

Köd és nap a jövő héten - majd jön a lehűlés

Köd és nap a jövő héten - majd jön a lehűlés

190 ezer forintos borravaló pár óra munkáért? Csúcsdiplomás bébiszitterek a csúcsgazdagoknál

190 ezer forintos borravaló pár óra munkáért? Csúcsdiplomás bébiszitterek a csúcsgazdagoknál