szerző:
hvg.hu

A retro-futurisztikus világba kalauzoló Fallout 76-ról eddig csupán egy alig másfél perces teaser jelent meg, de már ez is elég volt, hogy rajongók százezreit csigázza fel.

Derült égből villámcsapásként érte a rajongókat, hogy vadonatúj Fallout-játékon dolgozik a program mögötti Bethesda Softworks: kedden egy sejtelmes élő videót osztottak meg hivatalos Twitter-csatornájukon, de az csak néhány óra elteltével vált világossá, mi célt szolgált a visszaszámlásként működő felvétel.

Ahogy az várható volt, a retro-futurisztikus világba kalauzoló program háromévnyi teljes csend után új fejezettel bővül, ám a Fallout 76 címmel illetett epizód érezhetően más irányvonalat követ majd, mint az eddigiek.

Sajtóhírek szerint az újdonság egyfajta online túlélőjáték lesz, így a régóta létező széria legfrissebb darabja nem a már megszokott szerepjáték elemeket viszi tovább, hanem kimondottan a többszereplős módra kíván koncentrálni. A Kotaku megbízható forrásokra hivatkozva azt írja, a készítők a kategória népszerű képviselőiből, a DayZ és a Rust című játékokból merítettek mostani, hosszú ideje készülő alkotásukhoz. A szivárogtatók azt is megjegyezték, hogy a fejlesztés alatt álló program korábban is létezett már, méghozzá a 2015-ben kiadott Fallout 4 egyik alternatívájaként, amelyet végül továbbfejlesztettek.

A magukat meg nem nevező források azt is tudni vélik, hogy a program az utolsó, negyedik részhez hasonlóan erős történetszállal is jelentkezik majd, de a húzószám minden bizonnyal a netes kalandoknak teret adó opció lesz. A trailerben egyébként felsejlik egy, a világ újjáépítésével kapcsolatos monológ is, melyből arra következtetnek, hogy ez valamilyen formában hangsúlyos része lesz majd az egyelőre dátum nélküli játéknak.

Többet alighanem az előttünk álló E3 során osztanak meg a fejlesztők, ami pedig itt van a kanyarban, így néhány nap múlva már okosabbak leszünk.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megindult a domb egy útépítés miatt

Megindult a domb egy útépítés miatt

Kisvasútmánia: a Börzsöny érintetlen részét is átszelné egy

Kisvasútmánia: a Börzsöny érintetlen részét is átszelné egy

Elhunyt Wim Kok volt holland miniszterelnök

Elhunyt Wim Kok volt holland miniszterelnök

Selma Blair bejelentette, hogy szklerózis multiplexben szenved

Selma Blair bejelentette, hogy szklerózis multiplexben szenved

Fojtófogás végezhetett a szaúdi újságíróval

Fojtófogás végezhetett a szaúdi újságíróval

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium

Íme, a tíz legjobb vidéki gimnázium