szerző:
hvg.hu

A hardver mellett kiegészítők tekintetében is igazi különlegességeket vonultat fel a tajvani Computexen bemutatkozott ROG Phone, mellyel az Asus is belépett a gamer telefont fejlesztő gyártók sorába.

Néhány éve még talán senki nem gondolta, hogy a világ vezető gyártói szinte egymás után kezdenek majd videojátékosokat célzó mobilok fejlesztésébe. Pedig így lett: előbb a Razer villantotta meg különlegességét, majd jött a Xiaomi, most pedig az Asus mutatta meg, mivel készül a mobiljátékok kedvelői számára.

A ROG Phone nevű újdonságot a tajvani Computex nulladik napján leplezte le a gyártó (egy sor új termék mellett), az időzítés pedig talán nem is véletlenül alakult így: azt akarhatták, hogy mindenki róluk beszéljen az esemény végéig. Nos, a készülék tulajdonságait, illetve egyedi küllemét elnézve erre minden esély megvan, a ROG Phone ugyanis valóban különleges darab lett.

©

A 6,2 colos bestia a kijelző képi tartalmainak szebb megjelenítéséért felelős HDR-kompatibilitást kapott, de az igazi húzószám alighanem a látottak gördülékenyebb megjelenítését biztosítani képes képfrissítési ráta szokatlanul magas gyakorisága, amely 90 Hz-en pörög, 1 ms-os válaszidő mellett. Ez praktikusan azt jelenti: az élmény nem csupán látványos, de a más mobilokon látott dolgokhoz képest sokkal folyamatosabbnak is tűnik.

A burkolat alatt a Qualcomm aktuális (már szinte trendnek mondható) csúcsszörnyét, a 845-ös Snapdragont találni. Utóbbi különlegessége, hogy lényegesen magasabb órajelen pörög, már-már egy jobb teljesítményű PC erejét hozza, a lapka ugyanis 2,96 GHz-en dolgozik, 8 GB RAM-mal megtoldva.

©

Az Asus a kényelemre is igyekezett odafigyelni, a telefon egyik oldalán ugyanis érintésérzékeny gombok kaptak helyet, ráadásul nem csupán a telefon alján, hanem annak közepén is találni egy külső kiegészítők csatlakoztatására alkalmas Type-C csatlakozót, amellyel könnyen elkerülhetők az olyan esetek, hogy a töltő vagy a fülhallgató madzagja belelógjon a képernyőbe, ha a készüléket történetesen fektetve használja az ember.

A Type-C csatlakozó révén számos kiegészítő felhelyezhető a mobilra, köztük az AeroActive-nak nevezett minihűtő, amely – nevéből adódóan – extra hűtést biztosít a telefon számára, elkerülve azt, hogy a készülék felforrósodjon a nagy játék közben. Van még két dokkoló is, közülük a Twinview nevű okosság tűnik a legizgalmasabbnak, az eszköz ugyanis még egy kijelzőt ad hozzá a telefonhoz, mintegy táblagéppé változtatva az egész ROG Phone-t.

A telefon előbb az ázsiai régióban indul hódító útjára, de a gyártó közlése szerint utána Európában, s így hazánkban is kapható lesz, egyelőre ismeretlen áron. Annyit viszont már tudni, hogy a kiegészítők közül az extra hűtő az alapfelszereltség része lesz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!