szerző:
hvg.hu

A 2012-ben debütált, hosszú ideig fejlesztett harmadik epizód után újabb Diablo-játék készítését lengette be a program mögött álló Blizzard. A jelek szerint nem kiegészítőről van szó, sokkal inkább a szériához kapcsolódó új részről.

A Diablo egyike a játéktörténelem nagybecsü alkotásainak, hiszen az 1996-ban debütált program nem csupán a fejlesztőcég, a Blizzard későbbi sikereit alapozta meg, a gótikus, sötét hangulatú szerepjáték teljesen új műfajt is teremtett. A négy évvel később debütált második részt közel 20 éves kora ellenére még ma is sokan játsszák.

Ugyanez már kevésbé mondható el a több mint egy évtizeddel később, 2012-ben megjelent harmadik epizódról, amely bár történetileg és grafikailag is rengeteg újdonságot hozott, a játék végül nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A helyzeten az időközben megjelent ingyenes plusztartalmak, valamint a két évvel később, 2014-ben kijött Reaper of Souls kiegészítő sem tudott nagyon változtatni.

Ezt leszámítva a Diablo máig rendkívül népszerű játék, a Blizzard pedig láthatóan nem kíván róla megfeledkezni, miután a kiadó honlapján megjelent álláshirdetések szerint egy teljesen új Diablo-projekthez keresnek hozzáértő fejlesztőket. Annyira nem titkolják, hogy a felhívás szövegében egyértelművé is tették, hogy erről a játékról van szó, de azt is odaírták, hogy egy még be nem jelentett, egyelőre tehát ismeretlen címről.

©

A PC Gamer megjegyzi, meghirdetett pozíciók, illetve azok száma miatt (egész pontosan 28 embert keresnek) valószínűleg nem kiegészítőről, hanem egy teljesen új epizódról lehet szó. A Diablo 3 hat évvel ezelőtt került a boltok polcaira, ennyi idő után pedig nem volna túl logikus új tartalmat készíteni hozzá, pláne a már említett felhasználói fanyalgások miatt.

Az álláshirdetések miatt az sem túl valószínű, hogy a már a héten elkezdődő E3-on szót ejtenek róla, már csak azért sem, mert a Blizzard saját programjait rendszerint saját kiállításán, a novemberi BlizzConon tárja a közönség elé. Vagyis: ott már jó eséllyel hallhatunk egy-két, de remélhetőleg néhány ennél is több részletet. A játékből leghamarabb jövő évben kerülhet ki bármilyen játszható verzió.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ez történt: kiadták Stephen Hawking utolsó üzenetét – Istenről is szól

Ez történt: kiadták Stephen Hawking utolsó üzenetét – Istenről is szól

11. számú Orbán Viktor Úttörőcsapat, vigyázz! Zászlónak tisztelegj!

11. számú Orbán Viktor Úttörőcsapat, vigyázz! Zászlónak tisztelegj!

Otthagyja az LMP-t az egyetlen európai parlamenti képviselője is

Otthagyja az LMP-t az egyetlen európai parlamenti képviselője is

Börtön a borravaló miatt? A lengyelek ezt tervezik

Börtön a borravaló miatt? A lengyelek ezt tervezik

Úgy tűnik a multik is rájönnek végre, mennyire fontos a kipihent alkalmazott

Úgy tűnik a multik is rájönnek végre, mennyire fontos a kipihent alkalmazott

Íme, a leghasznosabb térkép, ha Finnországba menne

Íme, a leghasznosabb térkép, ha Finnországba menne