szerző:
hvg.hu

Szorul a hurok azoknak a hirdetőknek a nyaka körül, akik átverik a Facebook felhasználóit. Jön a hirdetések értékelése, ami megmondja, mennyire voltak elégedettek a vásárlók.

Az elmúlt hónapokban több olyan lépést is tett már a Facebook, amellyel a közösségi oldalon megjelenő hirdetéseket szeretnék szabályozni. 2017 augusztusában például az álhírgyárosokra - pontosabban azok terjesztőire – csaptak le egy új szabályozással, idén áprilisban pedig bejelentették: személyigazolvánnyal kell azonosítaniuk magukat azoknak, akik hirdetést akarnak feladni az oldalon. Most pedig egy újabb ötlettel szigorítanának a dolgokon.

A fejlesztők nemrég a Facebook hivatalos blogján jelentették be, a felhasználók mostantól visszajelzést adhatnak az oldalon futó hirdetésekkel kapcsolatban. Miután lekattintottunk egy hirdetést, majd vásároltunk is a kínált termékből, lehetőségünk lesz arra, hogy elmondjuk, mennyire voltunk elégedettek a termékkel.

A Facebook ezzel azokat a hirdetéseket szeretné kiszűrni, amelyek megpróbálják átverni a felhasználókat, és a reklámozott minőségi termék helyett annak egy sokkal silányabb változatát küldik el a vásárlónak. A cél elsősorban az "ügyfélelégedettség", vagyis, hogy a felhasználók elégedettek legyenek az oldal által eléjük tett hirdetéssel. Más kérdés persze, hogy ebből a Facebook is profitál, hiszen minél megbízhatóbbak a reklámok, annál többen fognak vásárolni rajtuk keresztül.

©

A visszajelzés háromfokozatú lesz, az értékelésről pedig a hirdetés feladója is értesülni fog. Ha a felhasználó hirdetéseire túl sok negatív visszajelzés érkezik, limitálhatják a feladott hirdetések mennyiségét, ha pedig az ügyfélelégedettség nem javul, megtilthatják nekik, hogy a Fcebookon hirdessenek. A közösségi oldal ugyanakkor tanácsokkal is segíti majd a hirdetőket, hogy nagyobb legyen az ügyfélelégedettségük.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Nem hiszek abban, hogy kamaszokat már késő nevelni"

"Nem hiszek abban, hogy kamaszokat már késő nevelni"

És befutott a hét legáhítottabb öt száma is

És befutott a hét legáhítottabb öt száma is

Budapesten lép fel Neneh Cherry

Budapesten lép fel Neneh Cherry

Demeter Márta: az adatok nem titkosak, legfeljebb a kormány titkolódzik

Demeter Márta: az adatok nem titkosak, legfeljebb a kormány titkolódzik

Új műfajt talált az orosz propaganda a hírmanipulálásra

Új műfajt talált az orosz propaganda a hírmanipulálásra

A pápa félhivatalos lapja is elítéli a hajléktalanok meghurcolását

A pápa félhivatalos lapja is elítéli a hajléktalanok meghurcolását