szerző:
hvg.hu

A Facebook már azzal is a felhasználók idegein táncolt, hogy bevezette a reklámokat a Messengerbe, erre most rátesznek még egy lapáttal. Jönnek az automatikusan elinduló videós hirdetések.

Már az is sok felhasználónál kiverte a biztosítékot, hogy a Facebook úgy döntött, reklámokat jelenít meg a Messengerben, de úgy tűnik, az internetes reklámok talán legidegesítőbb formáját is beépítik. A Recode beszámolója szerint a közösségi oldal néhány felhasználónál már éles környezetben teszteli az automatikusan elinduló videós hirdetéseket az üzenezküldőben. A reklámok a beérkező üzenetek között jelennek meg.

Persze pénzügyi szempontból érthető lenne a Facebook döntése, hiszen a videós hirdetés mindig drágább, mint a statikus tartalom. A közösségi oldalnak pedig bőven akadnak hirdetői, korábban ugyanis arról panaszkodtak a bennfentesek, hogy a mobilos Facebook app hirdetési szempontból „betelt”, oda már nem fér több reklám. Emiatt keresni kellett egy olyan platformot, ahol további felületeket lehet értékesíteni.

©

A messengeres hirdetéseket koordináló Stefanos Loukakos szerint tisztában vannak azzal, hogy az új lépésnek negatív hatásai is lehetnek, éppen ezért folyamatosan monitorozzák, és szorosan figyelemmel kísérik a felhasználók reakcióit, és igyekeznek annak megfelelően alakítani a reklámmegjelenítést. Bár nagyjából sejtjük, mi lesz a vége: igen jó esély van rá, hogy bevezetik, majd adnak hozzá egy lehetőséget, hogy ki/bekapcsoljuk a videók automatikus elindulását. Legalábbis ez történt a hírfolyam esetében is: a Facebook felmérése azt mutatta, hogy a felhasználók 80 százalékát zavarja a hanggal induló videó – aztán bevezették az újítást.

Arról nem esett szó, hogy a messengeres videók hanggal együtt indulnak-e el, de ha maradt egy csöpp eszük a fejlesztőknek, akkor nem. A videós hirdetések hétfőn jelentek meg először.

Ha kíváncsi a fejleményekre, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!