szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

IGTV néven nemcsak új funkciót kap az Instagram, egy külön alkalmazás is készült, kifejezetten a videós tartalmak fogyasztására.

Annak ellenére, hogy a Cambridge Analytica-botrány miatt igencsak megingott a bizalom a Facebookban, a szintén a Facebookhoz tartozó Instagramon ennek nyomát sem látni. Olyannyira nem, hogy mára sikerült elérniük a bűvös 1 milliárdos határt, vagyis ennyi aktív felhasználója van havonta a platformnak. Mindez azért is igen szép eredmény, mert szűk egy évvel ezelőtt, 2017 szeptemberében még „csak” 800 millió aktív felhasználót tudhattak maguk mellett.

A mérföldkő apropóján egy új fejlesztésről is lerántották a leplet. Mostantól már nemcsak a Facebook akar a YouTube konkurense lenni, hanem az Instagram is. A haditerv egyik eleme, hogy a korábbi 1 perces videók helyett akár 60 perces videókat is közzétehetünk a platformon. Másik, fontosabb elem pedig az Instagram tévésedése, ami az IGTV nevű funkcióban, illetve külön is elérhető új alkalmazásban testesül meg.

Az IGTV nevű új funkció az Instagramon belül is elérhető, de a dedikált appot mind androidos készülékekre, mind pedig iPhone-ra és az iPadre le lehet tölteni. A szoftverben elsősrban az Instagram népszerű celebjeinek videóit válogatja össze a rendszer.

©

Az IGTV persze nem csak nekik készült, bárki készíthet majd akár 60 perces videót is. A függőlegesen készített tartalmakat az appon és az asztali böngészős Instagramon keresztül is feltölthetjük majd. A videók eléréséhez az alkalmazáson belül a frissítés után egy új gomb jelenik majd meg a Történetek fölött.

©

Az IGTV alkalmazásban (és az Instagramban is) a felhasználók választhatnak, hogy milyen hosszúságú videó érdekli őket, a Böngészés menüpontban pedig személyre szabott tartalom mellett a követett felhasználók, valamint a korábban félbehagyott videók jelennek majd meg. Ha pedig valaki új videót tölt fel, az IGTV gomb ezt egy értesítéssel jelzi majd.

A készítők számára jó hír, hogy a videó leírásába linkeket is tehetnek, ami egy másik oldalra irányítja a nézőt. Az pedig mindenki számára jó hír, hogy reklámokat (egyelőre) nem tesznek a videók közé a fejlesztők.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!